perjantai 4. marraskuuta 2011

Waihdevuodet: OMALLA SEKOITUKSELLA MENNÄÄN




Viikko on taas mennyt ja olen äimän käkenä ja happy, happy, happy: oma sekoitukseni, joka sisältää macajauhoa, Femisoyaa, Pohjan akan yrttiuutetta, useita rauhoittavia luontaisteelaatuja,  tummaa suklaata, gojimarjoja sekä uusimpana ei-luontaistuotetta, vaan ihan virallista lääkettä, on toiminut! Se on ihan totta helkkari soikoon toiminut. Voisin sanoa, että oireet on laimentuneet ainakin kolmasosan verran, mikä on hemmetisti. Jiihaa!


Se, joka ei mistään horror-vaihdevuosioireista kärsi, ei voi käsittääkään miten iso merkitys asialla on jokapäiväiseen elämään. Mutta sille, joka kärsii, voin vain sanoa, että ei kannata pelätä lääkkeitä. Okei, olin itsekin lähtökohtaisesti niitä vastaan, mutta nyt pistän vaan kädet kiitollisena ristiin että menin ja kokeilin. 


En tiedä muista, mutta itse kuvittelin, että mielialalääkkeisiin jää koukkuun. Lääkäri kertoi, että niin kaikki luulevat, mutta se, mihin jäädään koukkuun, on rauhoittavat lääkkeet, ei mielialalääkkeet. Kaksi täysin eri asiaa, jotka me maallikot iloisesti sekoitetaan. 


Mutta nyt kun mulla on tämä toimiva mix, niin en uskalla jättää siitä mitään pois, oli lääke (Lyrica) mukana tai ei. Onneksi ne kaikki muut on sellaisia luontaistuotteita, joista ei pitäisi olla mitään haittaa pitkäänkään käytettynä. Parhaillaankin hörpiskelen tässä Lotus-teetä, joka on aivan jumalaista.


Nyt kun olo alkaa olla jo niin paljon siedettävämpi, että aivot jaksaa toimia, alan tosissani ottaa selvää erilaisista luonnonmukaisista hoitomuodoista, joilla oireita voi lieventää lisää. Miksi tyytyä 30% parannukseen, kun voisi päästä paljon enempäänkin. Tiedän, että esimerkiksi akupunktiota käytetään paljon vaihdevuosioireisiin, mutta taitaa olla aika tyyristä. On olemassa myös tee-se-itse-akupunktiota, oikeasti akupainantaa, jota voisi opetella. Kuten myös vyöhyketerapiaa, sitäkin voi opetella ihan kirjoista.


Sitten on vielä tietysti Reikihoito, mutta siitä lisää myöhemmin. On nimittäin sen verran paljon kokemusta siitä, että ei nyt ennätä kannata edes aloittaa. Täytyy vielä valmistella kysymykset huomisen Pyhäinpäivän haastatteluun. Ei siinä oikeasti mitään hehkuttamista ole, sillä en pääse jututtamaan vampyyriä tai noitaa. Anyways, Happy Halloween!



tiistai 1. marraskuuta 2011

Waihdevuodet MINOON VAAN MINORITYN EDUSTAJA!

Jos olet näitä jorinoitani lukenut ja kauhistunut, niin lue sitten tämäkin:


NELJÄSOSALLE NAISISTA EI TULE MITÄÄN VAIHDEVUOSIOIREITA



Helpottiko? Voit hyvinkin kuulua niihin hannuhanhittariin. Tai sitten heihin, joiden ainoa vaiva on pelkät hedarit tai unihäiriöt. Tai sitten voit saada useampia oireita, mutta ne ovat niin lieviä, että eivät häiritse ruusuilla tanssimista (jota myös sun elämäksi kutsutaan). Tai sitten ne kestävät vain vuoden, mikä on ei-mitään. Useimmilla niihin kuitenkin menee 2-5 vuotta, alkaen siitä kun menkat muuttuu epäsännöllisiksi, ja voimistuen sitten kun menkat kokonaan loppuu. (Toisilla vaivat saattaa kestää jopa 10 vuotta, mutta ei nyt mietitä sitä.)

Itse satun kuulumaan siihen vähemmistöön, jolla on paljon ja sylettävän inhoja oireita. Pahimpina nuo korkeat kuumat aallot ja mielettömät mielialamyrskyt. Siksi mie ruikutan niin korkiilta ja kovvoo! Vaikka toisaalta liittyy tähän jotain hyvääkin: amerikkalaistutkimuksen mukaan voimakkaat oireet pienentävät rintasyövän mahdollisuutta peräti 40-60 % (HS 28.1.2011) Se on kova juttu!
Kenellekään, siis kenellekään, ei tule kaikkia näitä oireita mitä seuraavaksi luettelen. Ihan vaan siksi laitan, että jos niitä alkaa tulemaan ja ikä on kohillaan, niin ei tarvihe pelästyä että sairausko iski kun kyse lienee vaan luonnonvoimista: 
kuumat aallot (80%), masentuneisuus (75%), yölliset hikoilupuuskat, ärtyneisyys, hermostuneisuus, rintakivut, sydämen tykytys, päänsärky, nivel- ja lihaskivut, tuntohäiriöt käsissä ja jaloissa, haluttomuus, painonnousu, unihäiriöt, väsymys, aggressiivisuus, hermostuneisuus, ummetus, virtsaamisvaivat ja -karkailu, muistin huononeminen. Lisäksi: estrogeenitason vaihtelu tuntuu aivoissakin ja aiheuttaa PMS-tyylisiä mielialan vaihteluita kuten kiukkuisuutta, itkuisuutta sekä masennusta.
Tästä tuli nyt tämmöinen faktapläjäys, mutta aikaisemmista kirjoituksistani saattoi saada niin hurjan kuvan että tuntui tärkeltä jakaa vähän objektiivisempaakin tietoa asioista. Näitähän löytyy netistä ja kirjoista tuhansia sivuja, poimin tähän vain muutamia juttuja.
Huh, nyt kun sain tämän pelottelusta siinneen syyllisyyden tunnoltani voin kaatua höyhenenkevein mielin sänkyyn hikoilemaan ja pyörimään ;)