maanantai 25. helmikuuta 2013

Painonpudotus UUDET POHJAT: +9 KG VIIME HUHTIKUUSTA


Mitä oikein tapahtui, nainen?

- No mä aattelin et ku isä kuoli sillon huhtikuussa ja kaikki oli kauheeta,  että en viitti kiduttaa itteeni ja vahtii mitä syön. Että palaan ruotuun vaikka kesän jälkeen. Koko kesän vedinki sitten herkkuja kaksin käsin, että jaksaisin syksyllä tsempata. Syyskuussa meinasin jo kuntokuurin aloittaa, mutta yhtäkkiä olikin jo lokakuu ja pojan syysloma. Ja eihän lomalla laihduteta, vaan nautitaan hyvästä ruuasta ja herkuista. Marraskuussa tein monia pläänejä, kuinka syödä hyvin mutta terveellisesti. Mutta sitten joulukuu jo yllätti ja hei haloo, joulukuu, ehkä ei paras laihdutuskuukausi. Tammikuuhun tultaessa olinkin jo depressiokuilussa, monta viikkoa, ja siitä toipumiseen tarvittiin rekkalastillinen berliininmunkkeja ja suklaata. Ja nyt ollaan tässä, helmikuun lopussa ja silmät selällään että wtf?


Seliseli ja oli mitä oli, mutta tänään kävin ensi kertaa kolmeen kuukauteen salilla & vaa'alla. Toisin sanoen lyllersin salille ja punnersin vaa'alle. Olihan ne rankat lukemat, kun 9 kiloa oli tullut lisää huhtikuun jälkeen. En voi väittää, että olisi tullut yllätyksenä, mutta silti! 

Nyt istun tässä ja ihmettelen, mitä tekisin. Motivaatiota ei löydy enää vanhojen temppujen toistamiseen. Entä jos päättäisi vaan, että antaa olla, en edes yritä laihtua. Jos yrittäisi opetella tykkäämään itsestä tällaisena kuin nyt on? Voisiko se mitenkään onnistua?

On mulla kyllä yksi ässä hihassa, jos totta puhutaan, ihan upouusi systeemi. En vaan uskalla vielä kertoa siitä enempää, kun sen toteutuminen ei ole vielä varmaa. JOS pääsen siihen mukaan, niin lupaan täydellisen raportin koko projektista ja tietenkin tuloksista. Sillä jos, jos, jos niin ihmeellinen asia tapahtuisi, että se toimisi meikäläisellä, niin sitten se kyllä toimisi muillakin. 

Nyt saa sitten pitää peukkuja, että onnistun pääsemään mukaan. Iik.

32 kommenttia:

  1. no täällä on kyllä peukut pystyssä!!!
    mutta olipa niin tutun kuuloisia ajatuksia , joka hetki mullakin ollut viimeisen vuoden aikana joku "syy " miksi en laihduta tai miski saan syydä! ja tässä ollaan kans ! WTF! todellakin !
    nuorimmainen ehdotti ystävällisesti rasvaimua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei oo helppo kellään ;) Mutta toi rasvaimuhan OLIS hyvä, jos olis hynää siihen. Mä ainakin menisin, riskeistä huolimatta. Noita rahareikiä on vaan sen verran paljon, että jos en lotossa voita, niin ei oo mahkuja. Hei muuten, pitäisköhän joskus lotota?

      Poista
  2. Tommostahan se justiin on. Mulla oli tarpeeksi hyvä syy ja annoin itelleni luvan välillä herkutella, mutta nyt en yhtään tiedä, mikä on paino saati indeksi... missähän sitä vois käydä punnittemassa ittensä? Laihduttaessa punnitsin töissä vaakapumpuilla (joilla siis punnitaan kuormalavoja) mutta kun nyt en oo töissä ollu. Kotona lihonu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole sääkin itsellesi armollinen, sä tarvitsit varmasti sitä lohtusyömistä.

      Mä en saa punnittua itseäni kuin salilla, kotona oleva vaaka on 70-luvulta ja näyttää joka kerta eri kiloja :) Salille on vuoden kytkydiili, josta vielä puoli vuotta jäljellä; kai siellä voisi alkaa tekemään jotain muutakin kuin käydä vaa'alla.

      Poista
  3. Näin se on mullakin vuosi hurahtanut ja muutama vuosi sitä ennen :) Joku este on aina. Lohduttelin aikoinani itseäni kun huomasin, että lisäkiloja on kerrytetty 50, ettei se ole kuin pikkariikkisen aikuisen naisen verran. Sitten tuli telkkarista olympialaiset ja mää huomasin nyrkkeileville miehille olevan kokoluokan paino alle 48kg :D Ettei sitä pikkariikkinen nainen lanteilla puolustusta voi käyttää. Mää voin kyllä sanoa, ettei ylipainoa ole kuin kevyessä sarjassa nyrkkeilevän miehen verran :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiki :DDDD Olet sä kyllä huippumimmi ;)
      Pitäisköhän mun matkia sua ja keksiä kiloilleni jokin vertaus, niin saisin asian kuulostamaan hauskemmalta?

      Poista
  4. Tulin vielä takaisin kertomaan, että hyvältä se kuvan mimmi näyttää :) Ja pidän peukut pystyssä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos peukutuksesta, mutta missä kuvassa? Kääk, onko mun kokovartalokuva jossakin näkyvillä? Täytyy mennä heti poistaan se jos löydän!

      Poista
    2. Tuota postauksen yläkulmaa katselin :) Kyllä siitä sen verran näkee, että uskaltaa jo arvata, että loputkin näyttää hyvältä :)

      Poista
    3. Voi Kiki pieni, olet niin kiltti - ja niin väärässä! ;)

      Poista
  5. Peukut pystyssä rakkaani, kyllä sä tiedät sen. Niin kuin minä tiedän sen että jos sä lupaat mulle jotain, niin sä pidät sen vai olenko väärässä? Jos en ole väärässä niin lupaa mulle -2kg huhtikuun loppuun. Jos olen väärässä niin käy ilmoittamassa Luostarin puolella, okei? Oikeesti ja <3

    Ps. Satuin bongaamaan yhdestä laihdutusblogista sellaisen tuotteen kuin Power Pudding. Proteiinia jolla korvataan makean himo,en tiedä tuotteesta sen paremmin.
    Niin, ja haluaisin tietää sen yhden jutun osoitteen jos se on jo avoin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, huhtikuun loppuun? Eiku hei eihän se oo se sikapaha, sentään kaks kuukautta. Okei, mä lupaan. Mä lupaan. Ja tsekkaan Puddingin, itse asiassa just tänään mietin, että miksei proteiinipatukoilla voisi korvata osan ruuista... Kiitos vetoavusta, Peps!

      Ja siitä toisesta blogista: ei siellä ole vielä mitään muuta kuin yksi teksti, jonka siirsin täältä. Toinen, mikä piti siirtää, deletoitui oman mokan takia. Mutta jos sitä tyhjyyttä haluaa tsiigaa, niin sen nimi on "Bipolaarinen, 50+ ja yhä hengissä". Ja tosiaan lopun kaiken sain suurimmat ongelmat hoidettua, mutta se profiilitekstihomma vaan menee niin, että vaikka sen kuinka tekisi vain toiseen blogiin, niin sama menee molempiin. Pyh.

      Poista
    2. KIITOS! Lupauksesta meinaten, se on hieno juttu! Mietin tota sun blogi ongelmaasi ja ajattelin mikset linkittäisi ristiin näitä blogeja eli: avaat tähän blogiin uuden sivun johon laitat vain uuden blogin osoitteen (se on valintana kun lisää uuden sivun, "Lisää linkki" tai "lisää verkko-osoite"). Helppoa, niin minäkin laitoin vanhan blogin osoitteen Luostarin sivuille. Teet saman jutun sitten uudessa blogissa tännepäin niin ihmisten on helppo reissata edes takaisin näiden kahden välillä. Lisää liikennettä kun on helpompaa, usko pois.
      Sun kellos käy muuten perunoita, huomasin tuosta kommenttien kellonajoista ja lopuksi yksi kysymys; saanko laittaa uuden blogisi esittelyyn (Luostarin ilmoitustaulu, jos olet huomannut + "viikon blogi"-välilehti) ja lisätä sen myös seinälle? Odotan vastausta...

      Poista
    3. Niin, koititko sen "deletoituneen" tekstin jälkeen klikata Sivut - lehdellä (hallintapaneeli) Palauta luonnos- namikkaa?
      Nimim. Vieläkään ei ole myöhäistä

      Poista
    4. En tajua tota kellonaikaa prkl, kun se kysyy että näinkö näytetään ja sanot jees, ja silti se näyttää mitä sattuu.

      Okei, luulen että voisin noiden ohjeiden perusteella tehdä tuon ehdottamasi zydeemin. Mutta en välttis halua edes, että nää kaksi blogia linkittyy toisiinsa. Haluisin vaan saada molempiin oman "Tietoja minusta" -tekstin, joka siis ei onnistu millään ilveellä. Kiitos jeesistä joka tapauksessa.

      Menen heti kokeilemaan tuota palauta luonnos -juttua!

      Ja hei ihanaa, tottakai saat laittaa uuden blogini sulle esittelyyn, mutta luuletko että se kiinnostaa ketään? Siinä kun on niin rajattu aihe, eikä mitään kertomuksia tai hauskaa. Eikä edes tekstejä muuten vielä. Ehkä joskus myöhemmin, jos se alkaa elämään?

      Poista
    5. Äh vitsi, ei se Palauta luonnos enää onnistu näköjään... Oh well, ehkä on tarkoitus että kirjotan sen mania-jutun uusiksi eli väkisinkin vähän toisin.

      Poista
    6. Menna, mene hallintapaneelin Tekstit-sivulle ja katso onko eroa Kaikki ja Julkaistut - valikkojen välillä. Jos Kaikki - kohdassa on enemmän numeroita,löydät kadonneen tekstisi sieltä (selaamaan pääset oikean ylälaidan hakasista < > aina kun olet vieritänyt sivun loppuun ja jos tekstiä ei näy. Mulla esim. tulee 25 tekstiä per näytöllinen, sitten on selattava eteenpäin)

      Poista
    7. Kiitos Peppone kulta kun jaksat nähdä vaivaa tämän kanssa, mutta ei hyvätkään neuvot nyt auta, mä olen onnistunut hävittämään sen lopullisesti - eli ei se siis ollut siellä Kaikissa....

      Poista
  6. Peukut pystyssä täälläkin. Ja onhan tässä omakin lehmä ojassa - niinkuin sanoit, että jos se toimii sulla, toimii muillakin - vaikkapa mulla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mä olisin riemuissani jos pääsisin kertomaan teille muille että jee, se toimii, näin se menee! Toivossa on hyvä elää sano lapamato... :)

      Poista
  7. Lisää tiedonmurusia odottaa +10 kg :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti et joudu odottamaan ikuisesti ;) olishan se huippua jos löytäisin jotain mikä toimii!

      Poista
  8. Peukut on pystyssä!
    Ja niin tutulta tuntui kirjoituksesi, voi itku. Niinhän se on, minä olen masennukseni hoitoon käyttänyt pääosin suklaata ja suklaajäätelöä. Välillä leiponut noita piirakoita. Mutta parhaiten tehoaa suklaa illalla TV:n ääressä. Söin 2008-2010 sellaisia masennuslääkkeitä, jotka tekivät olon ihan Zombiksi. Ei itkettänyt eikä naurattanut. Enkä välittänyt mistään. Silloin söin itseeni 20 kg lisää. Lääkkeet sitten lopetettiin ja noin 4-5 kiloa on pois, lähtenyt ihan yrittämättä. Mutta loput on tuskien taivalta.

    Nyt kun ei ole lääkitystä masennuskeen, paist tarvittaessa otettavat ahdistukseen, niin onkin sitten hyvin usein alavireinen olo, joka tas hoituu suklaalla, Helv..i.

    Odottelen uuden testisi tuloksia! Haluun pois 15 kg, ainakin!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysynpä vaan että minkä takia on menty keksimään suklaata ja jätskiä, kun niiden syöminen kert on niin epäterveellistä! Voi meitä, Rantis, niin epistä on tämä :( Muuten, kokeilitko sä tarpeeksi monia eri lääkkeitä? Kun eihän tossa ole järkeä, että lääkkeiden kanssa on yhtä masentunut olo kuin ilman? Vaikka se kymmenen lääkkeen kokeileminen, ärsyttävän pitkine aloitus- ja lopetusjaksoineen, on tosi rasittavaa, niin se kyllä palkitsee sitten jos löytyy sellainen joka ei aiheuta ikäviä sivuvaikutuksia. Itselläni ainakin kävi niin.

      Mäkin haluun pois ainakin 15kg!!! Nyt tai ei koskaan!

      Poista
    2. Ennen tuota lääkejaksoa söin viisi vuotta yhtä lääkettä ja se sopi. Mutt ajostain kumman syystä se piti vaihtaa. Nyt menen maaliskuun lopussa psykiatrille ja juttelen, että voisko sitä ekaa lääkettä taas aloittaa. Siinä ei ollut edes sivuvaikutuksia. Kun tämä olo ei tunnu nyt kovin hyvätlä, tarkoitan, että joku alavire on tuolla pohjalla jahaluun sen pois!!!! ja ne samperin kilot!

      Poista
    3. Luulisi nyt, että siihen ekaa lääkkeeseen voisi palata, vaikka mistä noista lääkäreistä tietää. Muutaman kanssa kun on ollut tekemisissä, niin olen huomannut kuinka a) vähän ne tietää ja b) kuinka vähän ne välittää. Ne ei vaan jaksa seurata uutisia lääketutkimuksista tai paneutua uusiin lääkkeisiin. Itse kun olen selvitellyt noita asioita, niin lääkäri on ollut ihan että ahaa, enpä ole kuullutkaan, mutta laitetaan sitten sitä! (Siis jos olen tarvinnut peruslääkitykseni lisäksi jotakin muutakin.)

      Senhän sitä kanssa on huomannut, että tuo painonnousu korreloi suoraan mielialan laskuun, ja päinvastoin. Muiden tekijöiden lisäks. Viime alkukeväästä, kun sain neljä kiloa pois, niin oli tosi voittajafiilis - kunnes huhtikuussa tuli suru-uutisia jne ja homma tyssäs siihen. Tai itse asiassa alko menemään vauhdilla huonompaan suuntaan, siis kun tuli 9 kiloa LISÄÄ. Vaan ei auta muuta kuin yrittää taas jotakin. Otetaan ainakin auringon melatoniini- tai serotoniini- ta mikä-lie-tarjonnasta kaikki irti!

      Poista
    4. Aurinkoa juu kiitos. Lääkäreistä olen saman huomannut. Tuo lääkkeen vaihto oli siinä vaiheessa kun sitä tk-eläkettä puuhattiin ja se kuitenkin siirtyi sitten parilla vuodella. Olin silloin aika maassa. Nyt täytyy vaan selvittää miten se eka masis-lääke sopii (tai ei sovi) noiden muiden lääkkeiden kanssa. Oisko siinä jotain ongelmaa.

      Lippu korkealle vaan!

      Poista
  9. Mikä ihme se voi olla johon olet menossa mukaan?! Annas kun arvaan. Pääset "selviytyjät"-ohjelmaan? You know, se missään syödään 6 viikkoo pelkkää riisiä lusikallinen päivässä. Vai oisko kyseessä sittenkin joku vaellusretki (jonne pakataan mukaan ruokaa vain sen verran kuin jaksaa kantaa, eli näkkäriä ja vettä..) ? Vai mikä ihme se voi olla..
    Täällä kylymässä tylyssä Pohjolassa ei tule toimeen ilman munkkeja ja suklaata, se on saletti se:)Mutta ne on sallittuja vain jos on vastaava määrä protskuja vastapainona. Itse olen jo about 10 vuotta ollut Zonen ruokavaliolla, ja se on tähän asti ollut miulle se paras konsti ongelmaan kuin ongelmaan, joka aterialla protskuja ja hyviä rasvoja eli herrrrkullisia avokadopirtelöitä vaniljakastikkeella. Ajattelinkin jolloinkin postailla omituisista syömätavoistamme ;)niiin ihmistemme kuin kissojemmekin. Jäädään seuraillaan mieeeelenkiinnolla mitä touhuat !!
    -Helena ja Black-

    VastaaPoista
  10. Äh, apua, nyt Se Juttu josta vihjailin alkaa tuntua todella tylsältä ja äärettömän epäseksikkäältä, kun noihin sun villeihin vaihtoehtoihin vertaa. Ei, ei se ole mitään noin hauskaa eikä mielenkiintosta, nolottaa kun tein siitä niin suuren ja salamyhkäisen jutun. Damn. Kehtaankohan ollenkaan paljastaa sitä...

    Mutta hei mikä toi Zone on? Tai siis tottakai voin sen googlata, mutta mainoslauseilla ei ole mitään virkaa, mielenkiintoista se on vasta kun siitä kuulee puolueettomalta taholta. Laita pliis se omituiset syömätapamme -postaus, kiinnostaa kovasti!

    VastaaPoista
  11. No höps, tottakai paljastat, oot "tosielämän survivor"!!
    (nuo munhan on joo villejä ja samalla pähkähulluja:) Kyllä met sua tsempataan oli keinosi mikä hyvänsä, hei NYT mä taisin sen keksiä!! Meinaakko kokeilla hypnoosia!! joo sitä sen täytyy olla! (mitäs meet salamyhkäileen, tämmönen utelias kärsimätön tantta ei malta oottaa :))
    Joo pitää postaila jolloinkin ruokajuttujakin, Barry Sears on kaveri, joka vahingon kautta tutkiessaan (tiedemies) ihan muita asioita, pääsi kunnolla jyvälle miten ihannetilaan, Zoneen, parhaiten pääsee ja siellä pysyy.(jokainen pelaa "4 tunnin lottoa" aina kun syö, Perusta on eikosanoidit, parhaiten kirjojensa kautta pääsee jujuun sisään. Zone on varsinkin urheilijoiden ja muiden suorittajien suosiossa, jotka pyrkivät maksimaaliseen suorituskykyyn, Zoneen, ihannetilaan, joko fyysisesti tai henkisestikin.)Mut sua me mukana tsempataan oli sun keino(t) mitkä hyvänsä!!! Varmasti onnistut!

    VastaaPoista
  12. Heh, oot ihana kun jo nyt tsemppaat niin täpöillä ;D ja kun autoit tietämättäsi.
    Alkoi nimittäin tosiaan menemään liian salamyhkäiseksi. Mun täytyy ehdottomasti tehdä niin, että kerron vasta sitten jos se alkaa toimia - muuten sen jutun tylsyys tappaa kaiken uskon siihen jo heti valmiiks, sekä multa iteltä että muilta.

    Nimittäin - ja tää on tärkee juttu - oon viime aikoina lukenut ja selvitellyt, että miten onnistujat on onnistuneet, siis missä tahansa asiassa. Ja yhden neuvon päätin ottaa omakseni ja painaa sydämeeni (heti meinasin unohtaa, hah!), se on tämä:
    - Jos aiot tehdä jotakin ihan uutta, älä koskaan kerro siitä etukäteen ihmisille.

    Syy on se, että kun olet ihan innoissasi ja täynnä toiveita asian suhteen, niin muiden ihmisten pienenpienetkin epäilyt saavat sut kyseenalaistamaan ja hylkäämään koko jutun. Kun "ei siitä kuitenkaan mitään tule". Sitä on kuulema niin überherkkänä kuulemaan ja näkemään snadeimmatkin dissauksen merkit muiden ihmisten hyvää tarkoittavissa puheissa tai mikroilmeissä, että sitä riskiä ei kannata ottaa.

    Kiitos ihan älyttömän paljon, kun tahtomattasi autoit mua muistamaan ton jutun! Nyt tajuan, että se olisi ihan varmasti kaatunut siihen. Kiitos, kyllä te kissat vaan ootte niin viisaita ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa meinasin unohtaa: hypnoosi! Kerronpa siitä kohta samoin tein muillekin.

      Poista