torstai 3. heinäkuuta 2014

5:2 ateria REHELLISET LIHAPULLAT

Hip hei, taas rullaa!

Paluu ruotuun onnistui ja paremmin kuin odotin: viitenä normipäivänä olen pystynyt jättämään jäätelöt ja leivokset väliin. Olen siis syönyt niin kuin normaali-ihminen söisi, tavallista (koti)ruokaa kaloreista piittaamatta mutta ilman övereitä päivittäisiä herkkuja. Ihan kuten 5:2:ssa on tarkoituskin. Vähänkö olen tyytyväinen itteeni! Uusi tyylini menee kyllä tositestiin heti kun liikkumisen ja seisomisenkin estävä jalkakipu paranee ja pääsen taas itse käymään kaupoissa. No se on sen ajan murhe, nyt iloitaan kun on aihetta!



Ja sitten esimerkkipäivä nro 13:  506 kcal


Aamiainen



Mikä löytö! Skyr-rahkassa vain 102kcal,

ja mieletön makuvalikoima!







Skyr rahka mango 102 kcal

Kahvimaidot 1 dl   40 kcal
*Vi-Siblin psylliumsiemenjauhe,
annosmitallinen   6 kcal
RegulatPro tehojuoma-annos  10kcal


Päivällinen










Ihanat lihapullat, 7kpl  255 kcal
(resepti alla)
Jääsalaattia nippu  13 kcal
Kurkkua 100g       10 kcal
Tomaattia 100g     25 kcal
suola, pippuri, omenaviini-
etikkaa 1/2 korkillista 2kcal

Jälkkäri + napostelu
vesimelonia 50g  20 kcal
1/3 pss Sisu salmiakki-
purkkaa (xylitol)  23 kcal


Rehelliset lihapullat 

koko satsi: 760 kcal
oma annos: 1/3 = 255 kcal

Naudan 10% jauhelihaa 400g  664 kcal 
Pieni kananmuna (50g)             66 kcal
Kasvisliemikuutio                     30
valko- ja maustepippuria
(mielellään myllystä pyöräytettynä)

Taikinaan ei laiteta mitään light-juttuja tai korvikkeita, eikä todellakaan korppujauhoja (turhaa hiilihydraattia). Eli tulee ihan puhdasta rehellistä LIHApullataikinaa.
Itse en käytä sipuliakaan, mutta jos laittaisin 1/2 sipulia, 50g, niin se tekisi 15 kcal lisää.
Mehevyyttä antamaan liotan yhden kasvis/lihaliemikuution kiehuvaan veteen (+ jäähdytän hetken) ja lisään sen muihin aineksiin viimeisenä, mausteiden kanssa. Se tekee taikinan kiinteäksi. Eikä tarvitse lisätä ollenkaan suolaa. 
Sitten en paistakaan pannulla voissa, kuten olen aina tehnyt, vaan pellillä uunissa.
Pyöritellyt pallot asettelen leivinpaperille (pellissä kunnon reunat, koska rasvaa valuu).
Paistan uunissa 200-210 asteessa 20-25 minuuttia, niin että pintakin ruskistuu kuten oikeissa
lihapullissa.

Valunut rasva jää paperille, kun lusikalla pyöräyttää pullat irti siitä. 

- Lisäämällä taikinaan minttua, oreganoa ja pikkiriikkisen salviaa, ja korvaamalla maustepippurin mustapippurirouheella, pulliin tulee pieni kreikkalainen vivahde. Siihen sitten fetasalaattia kylkeen. Jos et käytä kahvimaitoa, säästät 40 kaloria, jolla saat esim. Apetina Classic fetaa noin 15g (37kcal).
- Italialaistyyppistä saat lisäämällä taikinaan lusikallisen tomaattipyrettä (10kcal) ja 1/3 tl basilikaa sekä 1/tl paprikajauhetta, huiskauksen rosmariinia, ja korvaamalla maustepippurin mustapippurilla.







* Vi-Siblin on täysin luonnonmukainen, psylliumsiemenistä jauhettu
rouhe, jonka sekoitan puoleen lasiin vettä ja kulautan heti alas. Sen
päälle pitää juoda 1-2 lasillista vettä, ettei se jämähdä sementiksi vatsaan.
Auttaa vatsaa toimimaan paastopäivinä, ainakin minulla.






4 kommenttia:

  1. IIIIhanan terveellisiä noi sun ruuat, hyvä esimerkki muillekin kuin viiskakkosille. Ja Basilika ei säily sitä paria päivää kauempaa, mut puskahan käytetään kokonaan samantien.

    VastaaPoista
  2. Ahaa, ei säily siis? No sittenhän en olekaan tumpelo :) Mulal se kuluu välillä hitaasti, koska napsin sieltä vaan lehtiä salaatin tai leivälle tomaatin päälle.

    Hei en mä terveellisesti syö kuin kahtena 5:2-päivänä. Eilenkin meni chili con carneen & keralla nautitun muhkeaan patonkiin tajuttomasti kaloreita, mutta ei sillä väliä :)

    VastaaPoista
  3. Teen lihabullerot AINA uunissa, niin paljon vaivattomampaa ja rasva tosiaan valuu pois - ja pinnasta tulee mukavan rapea. Kyllä kunnon kotiruoka vaan on hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, mutkaton kotiruoka se naisen kaidalla tiellä pitää ;)

      Poista