maanantai 3. helmikuuta 2014

5:2 Lämmin chilibroilerisalaatti

Jo puoli vuotta viiskakkosta!


Ei ole tullut ajan myötä helpommaksi eikä vaikeammaksi. Tai no, ehkä siinä mielessä helpommaksi, että sekä kroppa että pää on tottuneet siihen, ettei keho saa joka päivä saman verran ruokaa. Ja että nälkä on vain tunne, joka menee ohi minuuteissa.

- Paljonkos on kiloja lähtenyt? on vakiokyssäri aina jos mainitsen viiskakkosen. No ei ole kauheasti lähtenyt, ei, noin seitsemän kiloa (vaihtelee 6-8 kilon välillä päivästä riippuen). Kunnon laihduttajan mielestä se ei ole mitään, sentään puoli vuotta! Mutta itse olen ihan tyytyväinen, etenkin, kun laihtuminen ei ole päätarkoitus vaan vain yksi kolmesta tavoitteesta; toiset kaksi ovat hyvä olo sekä pitkän tähtäimen terveysvaikutukset. Ja olo on ollut hyvä, ainakin fyysisesti, koko puolen vuoden ajan; en muista milloin olisin ollut näin energinen ja jotenkin kauheen... reipas. Jos ei näkisi itseään peilistä, luulisi olevansa hyvinkin sutjakassa kunnossa.

Aionko jatkaa tätä pitkäänkin? Aion. En keksi yhtään syytä, miksi lopettaisin.

Enhän edes saa lopetettua ateriavinkkien jakamista, vaikka sitä uhosinkin (syystä, että on olemassa ihan pro 5:2 reseptikirjakin). Mutta jo pelkästään Sannan iloksi :) pitää silloin tällöin jakaa, jos tulee keksineeksi tai löytäneeksi jonkun helpon reseptin.

Lämmin chilibroilerisalaatti  195 kcal




200g mitä vaan salaattia (tässä jäävuori-)   26 kcal
100g tomaattia    10 kcal
100g kurkkua     25 kcal
100g broilerinfilettä kuutioituna   110 kcal
chilijauhetta (hippunen tai 1 tl, vahvuuden mukaan)
suolaa
mustapippuria
2 rkl (20 ml) omenaviinietikkaa 4 kcal
1 tl (5g) 40% Oivariinia  20 kcal

Salaattikasvisten päälle kastikkeeksi pirskottelen 20 ml
omenaviinietikkaa (Balsamicoja vältän, niissä jopa 96kcal/100g).
Ei muutama pisara sitruunaakaan pahaa tekisi.

Broilerihomma menee näin: suikaleet tai pihvi leikataan saksilla
pieniksi paloiksi/kuutioiksi kulhoon. Niiden päälle mausteet, niin vahvasti
chiliä kuin tykkää, ja möyhitään käsin sekaisin, jotta joka broiskupalat maustuu
yltäpäältä. Ja paistetaan pannulla. Itse käytän 40% Oivariinia, jotta selviäisin
vähillä kaloreilla (1 tl = 5g = 20kcal). Vastaava määrä öljyä tekisi 45kcal.

Sitten vaan kumotaan mureat broilerinpalat kasvisten päälle. Mjam.


Huom! Samalla reseptillä saa myös loimulohisalaatin (tai lämminsavulohi- ) 220 kcal
Lohta: 100g
(Oivariini ja omenaviinietikka pois)



Rasvavinkki

Silloin kun käytän öljyä, en lorottele sitä pannulle, vaan kaadan teelusikallisen
pieneen kippoon, ja siitä sivelen pullasudilla pannulle. Yleensä puoli lusikallista
jää yli.  1/2 tl öljyä = 23kcal.











Semmoinen öljysumutin olisi muuten hyvä. Hankintalistalle!



16 kommenttia:

  1. Hei, mielenkiintoinen blogi! Olen juuri etsimässä tietoa 5:2 dieetistä ja Mosleyn kirjakin on tulossa, mutta vielä postissa. Sulla on hyviä paastopäivien reseptejä täällä :) Sitä minun piti kysymäni, että oletko huomannut muita vaikutuksia kuin kilojen putoamisen? Onko senttejä lähtenyt vyötäröltä tms.? Hienosti sulla menee, ja eikös se niin ole että hiljaa hyvä tulee <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva jos tästä blogista on sulle jotain hyötyä 5:2 dieetin aloituksessa. Tiedä noista mun resepteistä, tosi simppeliä ja aina samoja raaka-aineitakin, aina ei vaan jaksa kehitellä uutta. Sullekin mainostan, että Mosleyn kanssa sen kirjan, jota odotat, on kirjoittanut Mimi Spencer, ja tämä Mimi taas on jonkun toisen kanssa kasannut oikein 5.2 reseptikirjan. SUosiolla jätän väliin "Höyrytetyt sinisimpukat kevyessä tomaattiliemessä", mutta siellä on kivoja keittoja ja patoja ja vaihtoehtoja esim. broilerin laittamiseen:

      Onko senttejä lähtenyt? No hitto, on, vaan en enää muista mistä alotin (olen hukannut vihon, johon alkuun noita juttuja kirjoittelin) joten en osaa nyt sanoa, että paljonko. Jossain vaiheessa se oli 8 cm...vai 11...vai 6...? Ja reisistä on kanssa lähtenyt, huomaa siitä ettei farkut täyty kokonaan :)

      Poista
    2. No eihän se haittaa vaikkei lukuja muistaiskaan, vaatteistahan sen näkee - vaikkei se vaaka nyt suuria lukuja näyttäiskään. Tärkeintä on se kiinteytyminen :)

      Kiitos vinkistä, pitääpäs hommata se reseptikirja sitten perään. En ole vieläkään saanut sitä ekaa kirjaa, mutta aloittelin omineni ja täältä netistähän löytää paljon reseptejä. Olen vaan ihan urpo noitten kaloreitten laskemisten kanssa, että epäilen sen alkavan kyllästyttää ekana. Siksi valmiiksi lasketut reseptit (ja sellaiset mitä tällainen köyhempikin pystyy noudattamaan) ovat tervetulleita.

      Ei muuta kuin jatketaan valitsemallamme tiellä :)

      Poista
    3. Minä kanssa tilasin heti Mosleyn kirjan kun kuulin viiskakkkosesta, tai itse asiassa vielä sitä ennen katsoin sen Mosleyn dokkarin josta koko ilmiö sai alkunsa. Kaivoin sen netistä, mutta voi olla että sen saisi vaikak kirjastostakin (jos haluaa suomalaisen tekstityksen kanssa)?

      Juu aivan, jatketaan valitsemallamme tiellä!

      Poista
    4. Täältä löytyy vielä Mosleyn dokumentti http://www.dailymotion.com/video/xyke49_prisma-syo-paastoa-ja-ela-pitempaan_tech

      Poista
    5. Ihanaa, kiitos vinkistä, pitääpä jakaa sitä eteenpäin!

      Poista
  2. Hei! 7 kiloa! Sehän on aivan valtavasti! Ainakin mun mielestä. Kun tietää miten sitkeässä ne ylipäätään on lähtemään. WOU! Good for you!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kai, good for me :) Tosin perhana huomasin juuri, että ainakin kilo on tullut takaisinpäin, jos ei kaksi, kääk. Mutta ei ihme, kun jäi joulusta päälle huono tapa ostaa aina päiväkahvin kylkeen ja/tai iltamutusteltavaksi jotain sokerirasvaällötystä. Joku roti pitäisi olla, ja tänään päätin, että yritän syödä tästedes nuo 5 päivää "normaalisti" kuten normaalit ihmiset.

      Mutta se on wou, etten jätä leikkiä kesken vaikka mokaisinkin!

      Poista
  3. Kaiken muun vaikutuksen ohessa on tuo painonpudotus oikein hyvä. Hitaasti putoavat kilothan pysyvät paremmin poissa. Minullakin oli tosi hidas tahti, koko vuoden aikana putosi se 11 kg. Mutta kun muuttaa elintapojaan pysyvästi, niin vaikutukset tulevat hitaasti ja pysyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin. Kiitos maca-infosta!

      Poista
    2. Just noin, Rantis. Ihmedieeteillä tyyliin "pelkkää raejuustoa" ei kovin pitkäaikasta jälkeä synny, onhan se jo nähty.

      Kokeile kuule vaan sitä Macaa, jos ei lähikaupasta saa, niin tilaa netistä. Mä hain taas tänään tuosta Siwasta kadun toiselta puolelta oman nettitilaukseni (käytän usein "Hyvinvoinnin tavarataloa", aina paljon tarjouksia), ja voi sitä paketin avaamisen riemua kun ei enää muista että mitä tuli muutama päivä sitten ostettua - ihan kuin joulu taas :)

      Voinpa esimerkkinä paljastaa, mitä nettikaupasta saa 83 eurolla (reilusti halvemmalla ku luontaistuotekaupoista):
      iso pussi Macajauhoa, Möller Omega Twist (omegakolmosta nestemäisessä, sitruunanmakuisessa muodossa), Chello Forte 60 tabl. kuumiin aaltoihin, 2 pakettia Urtekram luomu tummaa suklaata,Organic Health Suhklaahedelmä- ja pähkinäsekoitusta pussillinen, 4 kpl Leader-välipalapatukoita, Vida Betacaroten tabl. 80 kpl, Lavera After Sun lotion (Lavera on ihana, mutta kaupassa kallis luomukosmetiikkasarja) sekä Urtekram Nordic Birch luomu käsisaippua (nestemäinen, 380 ml), ja kaikki ekologisesti kierrätyspahvipakattuna ja ilman toimituskuluja lähikauppaan kuljetettuna. Shoppailu on sitten kivaa :)

      Poista
  4. Tuota ruokavaliota pystyy noudattamaan vaikka loppuikänsä - ja siinä oppii myös seuraamaan mitä suuhunsa pistää. Tämän ikäisenä (61) ei juuri kannata mitään kikkailua ryhtyä edes tekemään, pätkäpaasto on luonnollinen menetelmä. Eihän tuolla jääkaapissa välillä olekaan muuta kuin ruoanjämiä valon lisäksi :) , joten ns. paastopäivät tulevat siis aivan luonnostaan. Tsemppiä jatkoonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, luonnollinen nimenomaan, ei tarvitse mitään ihme dieettipussikeittoja tai muita kamalan makuisia kalliita sotkuja vetää, tai muutakaan outoa, oikeaa ruokaa vaan.

      Mutta se on totta, että ei kannata ostaa sinne jääkaappiin, tai muuhunkaan kaappiin, turhia herkkuja. Helpommalla pääsee, kun ei tartte taistella kiusauksia vastaan. Tsemppiä sinullekin & hyvä me! :)

      Poista
  5. Kiitos, toi menee taatusti kokeiluun! Kiva, kun laitat tarkat kalorimäärät mukaan. Mä lunttailen sulta, kun muuten olen niin huono kalorien laskennassa.

    VastaaPoista