maanantai 19. elokuuta 2013

Painonpudotus MINÄ, MICHAEL JA 5:2 -DIEETTI

Kaksi päivää kunnolla ja viisi kuin ellun kana!


Monta kuukautta on vierähtänyt siitä, kun salamyhkäisesti vihjailin uudesta zydeemistä, jolla saisin painoa putoamaan. Tai ei sillä painolla mitään väliä, mutta että saisin tämän ällöttävän ja terveyden tuhoavan keskivartalopallon pois. No, se juttu ei sitten toteutunut, mutta ei hätää, siiinä odotellessa ennätti maailmaan putkahtaa jo uusi keino. Moni on varmaan kuullutkin siitä: nimeltänsä se on 5:2.

Idea on lyhyesti se, että viitenä päivänä viikossa saat syödä ihan normaalisti, mutta kahtena päivänä olet paastolla. Ei normaalipaastolla kuitenkaan, vaan muokatulla: saat syödä 500 kilokalorin edestä. Se vastaa naisilla noin neljäsosaa päivän normaalista kalorimäärästä.

En ryhdy perinpohjaisesti selittämään, miksi se toimii ja miksi se ei ole epäterveellistä (mikä on eka kysymys, kun mainitsen tästä ihmisille). Netistä saa paljon tietoa tästä, esim. nimellä Michael Mosley; hän nimittäin esitteli idean maailmalle BBC:lle tekemässään dokumentissa. Joka esitettiin Suomessakin. Kuulin ohjelmasta serkultani, joka oli laihtunut kymmenen kiloa 3,5 kuukaudessa, ja pakkohan asia oli kaivaa esille netistä.

Voi Michael, miten samanlaisia me ollaankaan! Molemmat jojottajia, takana Painonvartijat, gluteenittomat, Canmridget ja ties mitkä dieetit ja molemmilla sama surkea kokemus: paino lähtee tuskalla ja hiellä, mutta pongahtaa takaisin heti kun selkänsä kääntää. Syystä, että emme pysty pitämään yllä fiksua, vähäkalorista ja -rasvaista ruokavaliota joka helkutin päivä lopun ikää. Meille sopii 5:2, koska siinä joutuu sinnittelemään vain yhden päivän kerrallaan - koko ajan tietäen, että jei, huomenna saan taas syödä normaalisti! Yhden päivänhän roikkuu vaikka hirressä vai miten se sanonta nyt menikään.

Nyt on menossa jo kuudes viikko, eikä tee tiukkaa, paitsi että välillä tekee. Uuden asian opettelu vie aikaa, tottakai. Tänään hiffasin, vatsa kiljuen, että kannattaa ehdottomasti syödä yksi kunnon oikea ateria eikä yrittää koota kalorimäärää niin, että mukaan mahtuu yksi suklaavanukaskin. No, tänään oli ainoa päivä kun tein tuommoisen mokan. Muuten on mennyt ihan kohtalaisen helposti.

Kyllä, kyllä, nälkä on iskenyt monta kertaa joka paastopäivänä, mutta se on ihme juttu sen nälän kanssa; ei se menekään niin, että se vaan kasvaa ja kasvaa kunnes itket ja vaivut koomaan - se menee ohi. Se tulee uudestaan jonkun tunnin päästä, sen kanssa sinnittelee vartin, ja sitten se taas menee ohi. Siksi sen kanssa pystyy elämään, ja siksi ruoka ei tosiaankaan pyöri mielessä koko ajan.

Sekin tekee asian helpommaksi, että niitä kahta paastopäivää ei tarvitse pitää peräkkäin. Itse pidän paastopäivät aina maanantaina ja torstaina. Ja kas kummaa: aina maanantaina ja torstaina saan hirveästi asioita aikaan. Liekö syynä noussut energiataso vaiko alitajuinen keino pitää ruuan ajatteleminen kurissa kun on muutakin tekemistä? Ihan sama, se on jättekiva juttu.

Michael taitaa tehdä niin, että syö vain kerran päivässä. Ostin kuitenkin (muutaman euron hintaisen) The Fast Diet -kirjan, jonka Michael on kirjoittanut yhdessä ruokatoimittaja Mimi Spencerin kanssa (fast, suom. paasto), ja Mimi vetää sekä aamiaisen että päivällisen. Otin mallia hänestä.

(Michael ei muuten kirjoittanut kirjaa rahan kiilto silmissään, tai niin se ainakin sanoo, ja uskon kaiken mitä idolini sanoo, vaan siksi, että BBC:n tyypit anelivat sitä. Nämä kun meinasivat liiskaantua sähköpostivyöryn alle, kun ohjelman nähneet ihmiset vaativat kiihkeästi lisätietoja.)

Okei, nyt kerron miten itse noudatan viiskakkosta. Laitan tähän yhden esimerkkipäivän.

Aamiainen:
Puuro (1dl kaurahiutaleita 2 dl:aan vettä) = 160 kcal
Mustikoita 30 g (pari ruokalusikallista)    = 15 kcal
Teetä pari mukillista

Koko päivän tee/kahvimaidot = 1 dl         = 40 kcal

Kahvia, vihreää teetä, marjateetä               =     0 kcal
Vettä, vettä, vettä                                       =      0 kcal

Päivällinen:
Broilerin filepihvi (paistettu) 140g            = 154 kcal
Paistettu tomaatti 100g                              =   20 kcal
Kukkakaalia 100 g (keitettynä)                 =   25 kcal
Salaattia 50g (kunnon puska)                    =     8 kcal
Kurkkua 50g (monta viipaletta)                 =     5 kcal
Vichyvettä                                                 =     0 kcal


Jälkkäriksi
Vesimelonia 100g                                       =  37 kcal
Vadelmia 90g (kourallinen)                        =  36 kcal
Chilillä maustettua teetä                              =     0 kcal
Vanilja-kamomilla-teetä (chillaa kivasti)     =     0 kcal
                                                                   --------------
                                                                       500 kcal


Kuulostaako kidutukselta?

Myönnän, että iltapäivisin tekee aina tiukkaa, kun on tottunut mussuttamaan kahvin kanssa leipää ja  pullaa, mutta sitä ihanammalta maistuukin sitten kunnon iso ruokapläjäys viiden-kuuden maissa. Illalla ei ole enää mitään hätää, kun tietää, että aamulla saa taas syödä.

Kalorien laskeminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta älysin jo heti ekana päivänä etsiä valmiiksi neljän aanelosen verran vähäkalorisia ruoka-aineksia (lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, marjoja) ja niistä on helppo kasata päivän annoksia. Tässä on loistava infosaitti: fineli.fi . Sieltä löytyy paitsi kaikkien raaka-aineiden, niin noin parin sadan ruokalajin osa-aineksien määrät. Helppoa kuin heinänteko.

No onko viiden viikon aikana tullut tuloksia? Ei älyttömästi. Painoa on lähtenyt 2-3 kiloa (näkyy vaihtelevan päivittäin, johtunee nesteen määrästä kehosta) ja vyötäröltä on kadonnut 4cm. Mitään hokkuspokkusta 5:2 ei siis ole, mutta jos tätä pystyy jatkamaan muutaman kuukauden, niin vitsi, varmaan saa syytä juhlia. Ja siis niin parasta on se, että viitenä päivänä viikossa ei tarvitse hulluna vahtia syömisiään!

Ai niin, se pitää vielä kertoa, että viime joulukuun jälkeen olen harrastanut liikuntaa jotakuinkin viisi tuntia kuukaudessa. Jos liikkuisin kuten normaali-ihmiset, tai edes sen suositellun puoli tuntia päivässä, tuloksia tulisi varmasti nopeammin. Suunnittelen kyllä asiaa päivittäin, ha ha ha.

Vaikka en tosiaan ala viiskakkosesta sen laajemmin kertomaan, koska tästä tulisi liian pitkä postaus ja jokainen löytää tietoa itse, jos se kiinnostaa, niin tämän vielä haluan mainita: painonpudotus on vain yksi hyöty joka 5:2 dieetistä seuraa. Tosi tärkeäksi näen, että se auttaa pitkällä tähtäimellä pitämään loitolla yleisiä kirouksia kuten verenpaine- ja sydänsairauksia ja diabetesta ja siirtämään ikääntymiseen lähes aina kuuluvan dementian alkamista. Alzheimerinkin. Paras uutinen lie, että se auttaisi myös syövän ehkäisyssä; osittaista paastoamista on kokeiltu hyvin tuloksin esimerkiksi rintasyöpätutkimuksissa. Kolmas isoplussa on hyvä olo; energinen ja sutjakka!

Tiedän hyvin, kuinka tässä, tässäkin, voi käydä. Jos ei hyvin niin hyvin huonosti. Mutta yrittänyttä ei laiteta, eikö vaan? Jos jotakuta hirveän paljon kiinnostaa, voin jatkossa laittaa pari esimerkkipäivää lisää. Kas, kello on 23.11, voisin jo hilautua petiä kohti, katsella ipädistä pari puolen tunnin ohjelmaa ja nukahtaa onnelliseen, helpottuneeseen uneen. Seuraavan kerran kun silmät avaan, onkin jo herkullisen, runsaan aamiaisen vuoro, jei!

Muun muassa tälleen sitä on joutunut paastopäivinä kitumaan, huh huh.

Huom! Sain juuri vinkin, että 5:2 dieetin isän, Michael Mosleyn, dokumentti on edelleen nähtävissä täällä:
http://www.dailymotion.com/video/xyke49_prisma-syo-paastoa-ja-ela-pitempaan_tech

22 kommenttia:

 1. Se vähä mitä tästä dieetistä olen lukenut on vakuuttanut että tässä oikeasti olisi järkeä etenkin siltä osin, että luola-aikoina tuskin joka päivä sitä ruokaa oli saatu ja oli pakosti paastopäiviä. Eli luomua on skarpimpanahan silloin ihminen on kun ei voi olla varma että sapuskaa saa joka päivä vaan se pitää metsästää.

  Saatanpa itsekin alkaa tälle dieetille sillä jokin ikään liittyväkin asia nyt on vaikuttanut ettei läski enää lähdekään kuten aikaisempina vuosina, vaikka ponnistelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just, eikä se pelkkiin luola-aikoihin jäänyt. Ei tarvitse mennä kuin jokunen sata vuotta taaksepäin, niin ainakaan agraarikulttuureissa ihmisten ruokailu ei ollut ollenkaan niin säännöllistä kuin nykyään (paitsi ehkä rikkailla). Joinakin päivinä oli enempi ruokaa, välillä joutu pärjäämään leivänkannikalla. Muutenkin ruokavalio koostui enempi erilaisista puuroista ja kesällä kasvatetuista juureksista. Lihaa syötiin lähinnä silloin, kun oli teurastettu eläin tai saatu metsältä saalista, eikä sitä harva se päivä saanut.
   Vanhoihin aikoihin verrattuna me syödään joka päivä kuin olisi juhlat.

   Eli periaatteessa ihmisen elimistö ei ole tottunut tähän "kolme ateriaa päivässä ja kaksi välipalaa" -systeemiin vasta kuin viime aikoina.

   Hei Outi, sähän sen keksit: sen takia mulla on varmaan enempi energiaa paastopäivinä, kun aivot viestii että hei, nyt tartteis alkaan metsästää ruokaa! Ja kun ei sitä oikeasti tarvitse tehdä, niin keho keksii muuta puuhaa kun on sille luontaista puuhata normaalia enemmän. Voisko olla näin?


   Poista
 2. Meikäläisellä se tietäis sitä, että viikonloput menis paastolla. Ei kai siinä mitään, sillonhan niitä kaloreita eniten kertyykin... mutta mitä tehdä sille heikotukselle ja vapinalle, mikä tulee verensokerin laskiessa? Kylmä hiki nousi pintaan jo ajatellessa...

  VastaaPoista
 3. Miksi sulle käy vain viikonloput? Tai siis ei tarvitse kertoa, mutta sen ainakin tiedän, että jaksaa tehdä paastopäivinäkin, ihan varmasti, ja on oikeestaan helpompaa paastota silloin koska ei ole aikaa ajatella ruokaa :)

  Mä en tiedä miksi sitä heikotusta ja vapinaa ei tule, mutta ei mulle ainakaan tule. Vaikka normaalisti se iskee jo jos joutuu iltapäivällä odottamaan kaksi tuntia kauemmin kahvi-leipä-lounastaan. Mä en tajua....

  Voiskohan se johtua siitä, että a) koska aivot tietää, että tämä on vapaaehtoista nälkää, niin ne ei lähetä SOS-viestiä että nyt kuolet nälkään, mikä aiheuttais aiheuttais huonoa oloa ja b) koska eihän sitä edes ole kokonaan syömättä; jos katsoit tuota mun esimerkkipäivää, niin kyllä siihen aika paljon ruokaa mahtuu. Ja vielä c) paastopäivänä tulee juotua tosi paljon ja kaikenlaista, varsinkin kun nälän tunne häivähtää. (Ja parina päivänä, kun on oikeen tehnyt mieli makeeta, niin oon ostanu Zero Cokista - ei yhtään kaloria!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .... äh, siis piti sanomani että "TÖITÄ jaksaa tehdä paastopäivinäkin.."
   Pitäis aina lukea läpi, ennen ku julkasee, on tuolla muitakin virheitä...

   Poista
  2. Olihan siinä kyllä ruokaa... jos sen kasais työpäivän ympärille, niin saattais se toimia, työ kun on välillä fyysisesti raskasta.
   Ja eikös mansikkakeittokin, se laittiversio, oo hyvin kevyttä? Ainakin painonvartijoiden ruokalistassa se on rajoittamaton nautintoaine.

   Poista
  3. Joo on, mäkin hiffasin sen mansikkakeiton, tosin vasta nyt maanantaina. Mutta siitä on iloa huomenna,kun on taas paastopäivä.

   Siis sehän menee vähän niin joka dieetin kanssa, että motivaatio pitää olla kohdillaan ennen kuin aloittaa, Sillon jaksaa tsempata eikä tunnu liian vaikeelta. Ainakaan itse en olis edes voinut kuvitella aloittavani tätä talvella tai keväällä, kun oli rankka masennus päällä.

   Tuosta raskaasta työstä... En tiedä, miltä se susta tuntuisi, mutta itse olen justiinsa paastopäivinä jaksanut hyvin tehdä kaikenlaista fyysistä puuhaa, kannella painavia laatikoita yms. Tosin en ole tehnyt sitä koko päivää.

   Poista
 4. Kiinnostavaa, mielellään lukisin muistakin esimerkkipäivistäsi! Ja fiiliksistäsi fast dietin edetessä.

  Mä menin intona ostamaan Fast Diet-kirjan joskus kesäkuussa. Rupesin toteuttamaan, mutta se lässähti saman tien.

  Liekö vanhan syömishäiriön syytä, mutta heti vedin tiukalle n. 280 kalorille (ei mitään järkeä, tiedän) päivän "sapuskat". Sain sydämentykytyksiä ja olo oli tosi huono, yöllä valvoin niissä tykytyksissäni.

  Harmittaa, kun toi vois sinänsä sopia mulle, kun ei joka päivä tarvi kaloreita kytätä. Pitäs saada potku persuksiin, ja kokeilla järkevämmin eli popsia se 500 kaloria tai vaikka 600, joka tosin miehille on se suositus. Ja todellakin jakaa ne ruoat sopivasti päivälle ettei tule hirmu pitkää taukoa.

  Mitenköhän lääkitykset vaikuttaa siihen, sopiiko fast diet vai ei? Käytän tyroksiinihormonia, Triptyliä, Somacia ja Propralia.

  Ei tarvi vastata, jos et halua, mutta onko sulla lääkkeitä käytössä? Onko sokeritasapainosi kunnossa?

  Läskejä kaipaisin toki vähemmäksi, mutta mua etenkin siinä BBC:n dokumentissa kiehtoivat ne vaikutukset kolesteroli ym. arvoihin. Pitäs nimittäin saada kolesteroli -ja sokruarvoja terveemmiksi. Maltillinen, hidas painonlasku on mun mielestä se parhain tapa laihtua. Kun vaan sais alotettua...

  Onnea ja intoa sun 5:2 ohjelmalle ja muutenkin valoisaa loppusuvea!

  Sanna

  VastaaPoista
 5. Terve Sanna, joo ilman muuta voin laittaa päivityksiä viiskakkosen etenemisestä ja omista fiilareista ja niitä esimerkkejä paastopäivien safkoista.

  Mutta mulla ei ole harmainta hajuakaan, miten lääkkeet ja 5:2 sopii yhteen, enkä myöskään tiedä omia sokeriarvojani. Kun olin aloittelemassa tätä systeemiä, niin menin intona t-keskuslääkärin tykö, että voitaisko tsekata mun sokerit ja kolesterolit ja verenpaineet, kun haluaisin aloittaa tämmösen dieetin. Lääkäri ei suostunut, se vaan jankutti ku idiootti että "en voi suositella dieettiä, en voi suositella dieettiä, en voi..." jne. Yritin piipittää, että ei tarvitsekaan suositella, en sitä kysynytkään, haluaisin vain tietää onko jotakin fysiologista estettä sille? "En voi suositella dieettiä, en voi suositella..." Eikä suostunut millään siihen, että otettaisiin testit.

  En siis voi koskaan tsekata, että paranivatko arvot, kun en tiedä mitkä ne alunperin oli. Että kiitos vaan kannustuksesta lääkäri! En siltä robotilta edes alkanut kyselemään lääkkeitteni suhteesta dieettiin, kun tiesin ettei se vastaisi. En siis tiedä. Voin kyllä kertoa, että joudun ottamaan päivittäin maximiannoksen Lamictalia (epilepsialääke, jota syön kaksisuuntaiseen mielialahäiriööni) ja lisäksi Seronilia sekä allergialääkkeitä, ja satunnaisesti särky- ja migreenilääkkeitä ja pahoina unettomuuskausina unilääkettäkin. Niin ja Hexo...jotain, rytmihäiriöihin tai verenpaineeseen tai molempiin, mutta sitä en ota kuin harvoin, vaikka tiedän, että se tehoaa vain kuurina (siitä tulee niin voimaton olo). Aika näyttänee, miten natsaavat dieetin kanssa :)

  Mitenköhän sä saisit buustattua ittees alottamaan 5:2:n uudestaan? Auttaisko, jos katsosit sen Mosleyn dokkarin uusiks (löytyy netistä)? Tai jos seuraisit mun riemukasta voittokulkua kohti litteää vatsaa ja rautaista terveyttä? Hee he hee.

  VastaaPoista
 6. Olen ollut reissussa ja huomaan, että täällä on käyty dieettikeskustelua. Olen lukenut tuosta 5:2-dieetistä. Itse en sitä aio yrittää. Paasto missään muodossa ei sovi minulle. Minulla on sellainen elimistö ja verensokerin heittelyt, että ruokaa on saatava tasaisesti ja varmasti;). Elikkä syön välipalan tai aterian 3-4 tunnin välein.

  Toisaalta hieman epäilen (anteeksi Menna!) noita terveysvaikutuksia. Siis, että tuleeko niitä. Sehän riippuu täysin myös siitä mitä ja miten syö niinä viitenä päivänä. Jotenkin jaksan uskoa vain kohtuuteen kaikessa.

  Niinpä kokeilin kohtuutta suklaan, karkkien ja valkoisista vehnäjauhoista tehtyjen leipomusten syönnissä. Huhtikuun lopulla vähensin kaiken sellaisen minimiin. Alkuun olin muutaman viikon todella tiukka, jätin kaiken makean pois. Vain kylässä olen syönyt tarjottuja kahvileipiä, kohtuudella. Kotona, vaikka leivon, en juurikaan itse noita makeita piiraita syö. Joskus pienen palan. Tuloksia on tullut. Vappuna kävin puntarilla ja samoin elokuun alussa, pudotusta oli 6 kg. Vaatteista olin sen jo huomannut. Lisäksi on energiatasoni noussut. Ei väsytä enää samalla tavoin kuin ennen.

  Joten minulle tuntuu sopivan tämä tapa. Se vaatii, varsinkin alussa, melkoista itsekuria.Mutta huomasin, että kun en kaupasta tuo sitä suklaata tai muita makeisia kotiin, niin selviän paremmin. Meiltä on niin pitkä matka kauppaan, että ei tule lähdettyä hakemaan illalla kun mieliteko oli pahimmillaan.

  Tätä elämäntapaa aion jatkaa niin hyvin kuin pystyn, se tuo virkeämmän olon ja kukapa tarvitsee elimistöönsä valkoista sokeria ja vehnäjauhoja, ei kukaan.

  Juuri tuo jonkun dieetin aloittaminen jne on minulle kuin myrkyn juontia. On löydyttävä elämäntapa, joka on terveellinen ja jota voi jatkaa loppuelämän.

  Tsemppiä sinulle Menna omaan tapaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin justiinsa, meidän jokaisen on löydettävä se oma tapansa. Mä katson, olisko tämä se mun. Tätähän ei tarvitse iän kaiken jatkaa kaksi päivää viikossa, se vaikuttaa terveyteen vaikka pitäisi vain yhden paastopäivän viikossa. Mutta laihdutukseen se tehoaa, kun pitää kaksi päivää. Tosin - eipä se laihdutus ole mulla kovin vauhdikkaasti lähtenyt alkuun :)

   Tuo sun tapa on ilman muuta tosi hyvä. Siihen aion mennä itsekin, sitten kun pääsen tämän 5:1 -dieetin avulla toivepainooni. Se ei nimittäin mulla onnistu sokrua ja valkoista jauhoa vähentämällä, kun en jaksa pysyä siinä niin pitkään että paino putoaisi - se pysyy samana. Mutta sittenhän se saakin pysyä, kun olen ensin päässyt siihen sopivaan painoon!

   Tsemppiä sulle kanssa,ja hei, 6 kiloa lähtenyt, sehän on huippua!

   Poista
 7. Voi järkyn järkky, millainen lääkäri sulle sattui! Olis nyt otattanut ne kokeet sentään vaikkei dieetistä tykkäisikään. Eikö just keski-ikäisen olis hyvä tietää, missä mennään eli ainakin ne tärkeimmät kolesteroli, sokeri, kilpirauhasarvot ja vastaavat. Huh huh, pännii tollaset lääkärin tekeleet.

  Taidan lukea uudelleen sen Fast Diet-kirjan, jos saisin siitä potkua, ja sain jo virityksen täältä sulta myös, joten ans kattoo, jos ensi viikolla onnistuisi... Vai onko se aina ensi viikolla...

  Punnitsetko sä ne syömäsi ruoat tarkkaan? Eikö se kalorien laskeminen käy sulla hermoon? Kiva, jos jaksat laittaa fiiliksistäsi dieetin suhteen, ja varsinkin niitä esimerkki-sapuskoja.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kakkalääkäri oli :) Onneksi parin viikon päästä on aika toiselle lekurille (kun tuli äsken pienet menkat, vaikka ne oikeesti loppui kokonaan jo kaksi vuota sitten, niin nyt nyt mennään arpomaan että mistä se johtuu). Tältä toiselta lekurilta aion myös kysyä noista kokeista, josko hän hyvinkin ymmärtäisi asian päälle.

   Joo, mä punnitsen ruuat tarkkaan. Vaaka jököttää koko ajan hellan vieressä. Mutta: helpommaksi teen sen itselleni siten, että aina kun joku ruoka toimii, niin kirjaan sen kaloreineen ylös, sitten seuraavalla kerralla ei tarvii laskeskella. Mähän siis alunperinkin tein neljän sivun listan hyvistä ruoka-aineista kalorimäärineen, sieltä on helppo aina valkata. (Alan jo muistaa niitä ulkoa, heh.)

   Mä laitan nyt toisen esimerkkipäivän, ja tässä alla Anonyymikin on laittanut hyvän sellaisen. Hällä 5:1 on toiminut tosi hyvin!

   Poista
 8. Hei

  Aloitin itse Mosleyn 5:2 dieetin kolme viikkoa sitten ja painoa lähtenyt 3 kiloa.
  500 kalorit päivät maanantaisin ja torstaisin. Jos jotain erityismenoja osuu noille päiville niin vaihdan sitten dieetin toiselle päivälle. Minäkin pelkäsin, että sokeriarvojen heilahtelu tekisi päivistä vaikeat, mutta ihme juttu, että niin ei käy,mutta VETTÄ on juotava paljon. Aina, kun tulee nälän tunne, niin vettä.

  Ja tässä minun ruokavaliokin dieettipäiville. Aamulla desi raejuustoa ja desi marjoja ja hapankorppu. Itse syön myöhäisten lounaan kahden kolmen aikaan ja se on 1-2 del Saarioisten liha- tai jauhelihakeittoa + hapankorppu. Illalla pieni pala uunilohta ja salaattia ilman kastiketta. Jos on älytön nälkä, syön omenan.

  Seuraavana aamuna ei ole kova nälkä, mutta silloin syön normaalisti. Ja sitten olen älyttömän virkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, älyttömän hyvin on sulla 5:1 toiminut, onnittelut; 3 kiloa kolemssa viikossa, vau! Ja kiitti tuosta esimerkkipäivän menusta.

   Vitsi mä en ole noin hyvin saanut tätä toimimaan, kun nolosti vetelen pullaa ja karkkia noina viitenä päivänä. Eihän se ole NORMAALIA syömistä, tiedän. Mutta en anna sen lannistaa, vaan pyrin parempaan - tänäänkin olen hillinnyt itseni, enkä ostanut namia illaksi vaikka on perjantai ja tulee leffoja.

   Poista
 9. Heippa, näemmä olet perehtynyt hyvin tähän dieettiin, joten kysympä sinulta kun en vastausta löytänyt muualta. "paastopäivä" on ohjeiden mukaan laskennallisesti 36 tuntia eikä tasan vuorokausi 24 h. Olenko siis ymmärtänyt oikein, että jos syön "viimeisen normi ruuan" lauantaina klo 9 aamulla niin paastopäivä päättyy sunnuntaina klo 21 illalla ja koko tämä ajanjakso saa sisältää 500 kaloria?

  Kiitos jos jaksat/ehdit kommentoida :) t. Hoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa puhutaan 24 tunnista ainakin Mimin osuudessa. Ehdottaa esim 14 - 14 vaihtoehtoa, normaalin aamusta aamuun sijasta. Tätä olen itse noudattanut.

   Poista
  2. Aivan, juuri näin, kirjassa annetaan erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi tuo klo 14.00 - klo 14.00. Siinä ideana on, että suuri osa paastoajasta menee nukkumiseen. Se toimii varmasti monille hyvin.

   Mimi itse noudattaa 24h normaalin päivärytmin mukaan (ja syö pienen välipalankin aamiaisen ja päivällisen välissä), mutta toteaa sitten, että rytmin voi tehdä kukin sellaiseksi kuin itselle parhaiten sopii kunhan vaan pysyy 500 kalorissa vähintää sen 24 tuntia.

   Poista
 10. Moi Hoo, kuule olen pahoillani mutta en minä(kään) osaa tuohon suoraa vastausta antaa. Yritin sitä kuitenkin selvittää, ja kirjoitin siitä uusimman tekstini (5:2 ateriat esim.4) jos jotakuta muutakin asia askarruttaisi. Kiitos hyvästä kysymyksestä!

  VastaaPoista
 11. Haa, toimiskohan tää mulla? Ainakin näin äkkiäajateltuna ei iske mitään kietoreaktiota päälle, niinkuin "dieetit" yleensä. Jäänpä harkitsemaan. Ja lukijaksikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimis!

   Heh, eihän sitä tiedä ennen kuin kokeilee. Pohjaksi kandee vaikka kaivaa netistä esiin se Michael Mosleyn dokkari, siitä mä innoitukseni sain (+ siitä kun serkulta lähti 10 kiloa 3,5 kuukaudessa).

   Mulla ei paino tipua tuota vauhtia, kun vedän välipäivinä vähän liian rennosti ;) eli pulla maistuu edelleen, mut ei haittaa. Se on tuo terveysvaikutus - aivoihin, verisuoniin ym - joka on mulle tässä hommassa yhtä tärkee ku laihtuminen.

   Koklaa edes yksi viikko! Hanki jo etukäteen paastopäivien sapuskat niin ei tule turhan vaikeeksi. May the Force be with you...

   Poista