lauantai 24. elokuuta 2013

5:2 Muhkea salaatti

Kas, salaatillakin kupu täyttyy


Uskon pääseväni tavoitteeseeni, vaikka ei vieläkään ole lähtenyt kolmea kiloa enempää. Mutta ihan oma vika, mitäs mussutan herkkuja viitenä päivänä, vaikka pitäisi syödä normaalisti. Mutta kyllä se tästä, opetellaan...

Paastopäivät menee edelleen melko helposti, yhtään kertaa en ole jättänyt kesken vaikka mitä olisi ollut tarjolla. Esimerkiksi kaverin kanssa kaupungila kahvilla ihanassa herkkupaikassa paastopäivänä, huh, se vaatii aikalailla itsekuria. Mutta mä selvisin, hyvä minä!

Kuten lupasin, niin laitan välillä 500 kalorin 5:2 -esimerkkipäiviä. Tässä yksi, tosin pelkkä menu (nyt ei jaksa merkata kaloreita per aines, mutta lautasilla on tarkasti oikeat määrät).

Aamiainen
ruispuuro
mustikoita
teetä


Pitkin päivää...

5-10 lasillista

2 lasillaista (mehukeitto, sokeriton)

3 mukillista zufeeta
I dl maitoa kahveihin

2 lasillista makeanhimoon (Coke Zero)

Päivällinen








... noista aineksista syntyi sitten tämä:

Niin paljon sitä tuli, etten jaksanut syödä kaikkea!


Ja vielä iltapala...



...kera ihanan kofeiinittoman teen (1-2 näistä)


4 kommenttia:

  1. Vau, kauniit kuvat ruoistasi ja juomistasi! Johan noista nauttii. Paljonkohan tossa sun ruokaisassa salaatissa on kaloreita? Sä et laita mitään kastiketta siihen? Syötkö mitään rasvaa esim. rypsiöljyä tilkan paastopäivinäsi? Mulle kun on opetettu, että joka päivä pitäs öljyä syödä ihan sydänterveyden vuoksi. Mutta miten se mahtaa mahtua 500 kalorimäärään.

    Mun mielestä sun ei kantsis yhtään vähätellä 3 kilon pudotusta. Tässä iässä kilot on tiukassa, ja mulle ainakin tk:ssa ovat sanoneet, että maltillinen vauhti painonpudotuksessa on vaan hyväksi, ja pienikin kilojen pudotus tuntuu terveydessä. Jos se vaan on pysyvää, niin sehän on hyvä määrä. Ja kun kerran olet jo vauhdissa 5:2:sen suhteen, niin taatusti kiloja tippuu vielä ajan kanssa lisää.

    Mä suunnittelen juuri huomisen sapuskoja, koska aion aloittaa 5:2:n. Eka yritys meni pieleen, mutta nyt aion todellakin syödä ne 500 kaloria ja katsoa, mikä on olo. Pikkasen kalorien laskeminen ärsyttää, mutta se on näin alussa sellaista.

    Kiitos sulle esimerkkipäivistä!

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä ole laittanut muuta kastiketta kuin vähän sitruunamehua, mutta tuo oli vasta eka salaatti mitä kokeilin. Muistelen että majoneesissa (!!!) olisi aika vähän kaloreita, tää pitää kyllä tsekkaa, kuulostaa ihan pimeeltä... palaan asiaan

      Mutta ihan oikeassa olet, joka päivälle pitäis saada vähän öljyä, ja aion keksiä miten saada sen mahtumaan mukaan, mut nyt tää on vielä harjotteluvaihett :) Muutaman kerran olen sipaissut paistinpannun pintaa öljyllä ennen kuin heitän sinne kalaa tai broiskua, noin 5ml on mennyt eli kaloreissa 20.

      Tuossa salaatissa on 217 kaloria.

      Siis koko tuo systeemi oli yhteensä tasan 500 kcal, ja unohdin mainita että söin lisäksi kourallisen pieniä luumuja.

      Tsemppiä, Sanna, sä pystyt siihen kaloerien laskemiseen jos mäkin pystyn - ja olen normaalisti suurten linjojen vetelijä, en yhtään näpertäjätyyppiä ;)
      Go, girl, go!

      Poista
  2. Ai niin, unohdin mainita, että Michael Mosleyn kirjaa saa nyt myös suomeksi eli Michael Mosley & Mimi Spencer: "5:2 dieetti: Syö, paastoa ja elä pidempään", jos jotakuta kiinnostaa. Varasin sen kirjastosta, 171 on jonossa ennen mua.

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, yritän muistaa lisätä sen seuraavaan tekstiini (kaikki kun ei ehkä lue näitä kommentteja. Jjos nyt ylipäänsäkään kovin moni koko tekstejä lukee, ei voi tietää).

      Hah, 171! Toivottavasti ne ostanu monta kappaletta.

      Poista