keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Eloa naisen HERMO MENI TÄLLÄ NAISELLA VÄÄRÄNLAISELLA


                                         Rrrräyh!


54v, 82kg eikä tästä enää parane - kestä se!

Pää meinasi räjähtää aamulla kun kuulin, että iltapäivälehdessä oli ollut artikkeli jossa joku "Anneli" oli kertonut vaihdevuosioireistaan, oikein kuvan kanssa - paitsi että kuva oli, tunnistamisen estämiseksi, otettu takaapäin!

"Annelin" takaraivoa aikansa tuijoteltuaan oli näyttelijä, kirjailija Kaarina Hazard ottanut ja referoinut juttua blogissaan (näin kuulin). En voi muuta kuin yhtyä Hazardin ihmettelyyn, että onko naisen ikääntyminen niin häpeällinen asia että se rinnastetaan jo rikokseen ja vaihdevuosi-ikäinen nainen rikollisiin, koska naiset ei uskaltaudu kuvattavaksi kuin selkäpuolelta, murhaajien ja raiskaajien tapaan? Eivätkä tohdi edes nimeään paljastaa!

Masentavinta on, että iltapäivälehti edes julkaisi jutun tuollaisena. Vai onko siellä tehty mainosdiili jonkun suuren kosmetiikkafirman kanssa ja sitä varten tieten tahtoen esitetty naisen vanheneminen niin vastenmielisenä asiana? Sitä tarina ei kerro. Joka tapauksessa tuonkin artikkelin ansiosta muutama uusi ryppyvoide sujahtaa tavaratalon hyllyltä ulkonäköään häpeävän kauppakassiin.

Okei, olen rähjännyt tästä asiasta jo monta kertaa. Mutta silti! Kuinka on mitenkään mahdollista, että muutama sata langanlaihaa mallityttöstä tai tv-julkkista tai leffatähtöstä voi toimia esikuvana miljoonille, miljoonille, miljoonille naisille ympäri maailmaa? Siten, että ne samat julkkikset pyörivät lehtikuvissa ja juorujulkaisuissa ja mainoksissa niin Alavudella kuin Atlantassakin. Muutaman vuoden pommituksen jälkeen nainen on tahtomattaan(kin) aivopesty uskomaan, että hän a) haluaa näyttää samanlaiselta ja b) hän pystyy näyttämään samanlaiselta kuin nuo photoshopattujen kuvien ikinuoret törröhuulet.

Mitäs pahaa siinä sitten on? Paljon. Ensinnäkin tietysti koko ulkonäkökeskeisyys; kuka enää opettaa lapsille, että hyvä elämä syntyy hyvistä teoista, toisten ihmisten kunnioittamisesta ja auttamisesta, henkisestä kehityksestä aineellisen sijaan? Ei kukaan, päinvastoin, jo lastenohjelmissa kilpaillaan siitä kuka on paras - mikseivät voisi vain esiintyä, silkasta ilosta? - ja loppupeleissä parhaus selviää stailaamisen kautta. Viesti on, että vaikka olisit kuinka hyvä tanssimaan tai laulamaan, niin se ei vielä riitä, pitää olla myös hyvännäköinen - ja mielellään aikuismaisesti, seksikkäästi. Pedofiileillä sen kun tallennukset pyörii.

Huono juttu on tietysti myös se, että ulkonäköpaineilla tehdään miljardibisnestä. Megayritykset tahkoavat rahaa myymällä turhia lupauksia, kauneusklinikat leikkelevät naisia muotopuoliksi suurista summista ja korjaavat sitten mokiaan yhtä suurista summista. Se on laillista kiristystä, sanan molemmissa merkityksissä.Pahaa tekee, kun kuulee kahden naisen arvostelevan kolmatta tämän selän takana. Kuinka tämä on "päästänyt itsensä rupsahtamaan", eikä tajua että "ulkonäkönsä eteen pitää tehdä töitä". Tehdä töitä? Eikö yksi vanhenemisen iloista pitäisi olla juuri se, että ei tarvitse tehdä enää niin paljon töitä kuin nuorempana, kun on lapset jo muuttaneet kotoa, kesämökki saatu rempattua ja vanha äireekin saateltu hautaan? Että saisi ottaa rennosti, levätä laakereillaan, katsella pilviä ja lauleskella?

Kuntoliikunnan kyllä ymmärrän, tottakai, sen puoli tuntia päivässä nyt kävelee tai marjastaa mielikseen. Mutta että pitäisi hölkätä kymmenen kilometrin lenkkejä otsalampun valossa illalla ja raahautua aamuspinningiin kukonlaulun aikaan vain näyttääkseen supertimmiltä muiden silmiin, se on säälittävää. (Eri juttu jos tykkää noista lajeista, tietysti.) Sitäpaitsi, vaikka meitä iäkkäämpiäkin ihmisiä kalastellaan saleille - koska hei, kuntosalitkin on bisneksiä - niin ei niissä meistä tykätä.
"Mul meinaa laatta lentää joka kerta ku joudun pilatekses jonku keski-ikäsen löllöperseen taakse" oli  kommentti, joka aika hyvin kiteytti nuorempien ihmisten ajatuksia asiasta taannoin iltapäivälehden keskustelupalstalla. Alkuperäinen artikkeli kertoi jostakin never-heard-missukasta, joka oli salaa kuvannut salilla keski-ikäisen näköistä miestä ja ladannut kuvan FB-sivulleen, ja irvaili siellä kuinka ällöttävältä mies näytti vääränlaisissa vaatteissaan. Vaikka jutussa kerrottiin, että monet olivat naisen tempusta närkästyneet, niin kommenteissa yllättävän moni asettui kyllä naisen puolelle. Jos he saisivat päättää, niin kuntosaleille ei päästettäisi yli 30-vuotiaita, yli 55-kiloisia eikä alle 300 euron treenikuteisiin pukeutuneita.

Eksyinköhän jo asiasta...

Ahh joo, nyt tulee se pointti, josta aina vedän herneen nenään: koska niin moni on jo lähtenyt epätoivoiseen ja kalliiseen nuoruudenmetsästysleikkiin mukaan, niin meidän muiden, jotka näytämme luonnottomasti oman ikäisiltämme (siis vanhoilta), pitäisi mennä mukamas nurkkaan häpeämään! Kuinka helvetissä tässä näin pääsi käymään? Missä vaiheessa maailmankirjat näin sekaisin menivät? Ehkä siinä samassa vaiheessa kun oli juuri selvitetty, mitä ihmisen ei todellakaan pitäisi syödä, mutta päätetty, että tottahan sitä pitää saada rauhassa mainostaa ja myydä? Sillä niinhän se menee.

Yhteiskunnan päättävät elimet, terveydenhuoltolaitokset etunenässä, heristelevät nyrkkejään että "syökää ihmiset terveellisesti, hylätkää hyi-hyi jauhot ja sokerit ja lisäaineet, ei meillä ole varaa maksaa teidän diabetestenne ja sydäntautienne hoitoja" mutta samaan aikaan antavat autuaasti joka tuutista tursuta mainoksia, joissa tyrkytetään juuri sitä keinovärjättyä, sokerista ja/tai valkoisista jauhoista tehtyä, lisäainekyllästettyä paskaa. No mutta, mutta, eihän mainoksia voi kieltää, ne sanovat, ja minä kysyn, että miksi ei? Miksi ihmeessä ei? Onko se kiveen hakattuna jossakin Mooseksen kirjassa, että suuryrityksillä on oikeus valmistaa, myydä ja mainostaa mitä epäterveellisempää moskaa koska ne tienaa sillä ihan siasti? No eipä lue. Asioista päättävät ovat ihan itse niin päättäneet. "Ostakaa, ostakaa, mutta kun sairastutte, me tullaan sanomaan että mehän sanottiin ettei niitä saa syödä!"

Ei ole helppoa ihmisen lapsella.

En koskaan osta naistenlehtiä, kun en jaksa niitä mainoksia, enkä sankaritarinoita joissa ennen niin ruma ja lihava ja onneton "otti itseään niskasta kiinni" ja on nyt niin laiha ja kaunis ja onnellinen. Naimisiinkin pääsi. Mutta kävin äsken dyykkaamassa meidän talon lehtiroskiksesta ne aikakauslehdet jotka siellä sattui olemaan, kun jäi mietityttämään tuo mainontajuttu. Täytyyhän sen olla niin, että koska terveellisestä ravinnosta ja luonnollisista elintavoista meuhkataan niin paljon, niin se näkyy myös lehtimainoksissa. Eihän oikeasti voi olla, että lehdissä myytäisiin vain "nuorentavia" ja "kaunistavia" kemikaaleja ja kuteita ja lihottavia herkkuja, ei oikeesti.

Lehdet olivat Anna, Me Naiset (2 kpl), Kodin kuvalehti, Sara sekä Gloria. Näin mainokset jakautuivat:

Meikkejä, ihovoiteita ja hiustuotteita: 52 kpl
Koruja, muotia ja parfyymeja: 30 kpl
Lihottavia herkkuja: 21 kpl (suklaata, majoneesia, jäätelöä, viiniä, kuohuviiniä, rasvaista juustoa, kermaa, eineksiä)
Terveellisiä herkkuja: 4 kpl (tuoremehu, ruisnappeja x 2, vähäkalorinen mehujuoma)

Bonuksena Gloriassa oli vielä kolmen sivun artikkeli, jossa esiteltiin uusia keinoja "vanhenemisen vastustamiseksi". Jutun mukaan "Ihonhoidossa slogan '60 on uusi 40' pitää varmasti pian paikkansa". Jutussa haastateltu kansainvälisen kosmetiikkayrityksen edustaja kerskuukin, että "Anti-age-tuotteiden osuus kosmetiikkamarkkinoista on 40 prosenttia. Yliopistoissa koulutetaan anti-ageen erikoistuvia lääkäreitä, ja maailmalla järjestetään anti-age-kongresseja." Olen anti-puhekykyinen...

Vielä kauniiksi lopuksi, heh, 40+ julkkisnainen kujertaa meikkien keskeltä: "Mieheni sanoo, että kauneuteen laittamani rahat ovat hänelle!". Voi perse, olisivat edes itselles.


LISÄYS 31.10. Eivät edes ne kuvien mallitytöt ole luonnostaan mallitytön näköisiä ;)
(minuutin video photoshoppauksen taikavoimista)

30 kommenttia:

 1. Nostit esille tärkeitä asioita. Itse uskallan ikäni paljastaa niin työyhteisössä kuin tuttavapiirissäkin. Silti kuulun ryhmään, joka ostaa niitä ryppyrasvoja en sillä että uskoisin niiden pitävän minut sileänä tai jopa poistavan jo olevia, mutta iho tuntuu mukavammalta rasvattuna kuin ilman. Kannetaan ylpeinä vuotemme!
  "Vanhat naiset ovat viisaita, vahvoja ja tämän yhteiskunnan voimavara,"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, hienosti sanottu: kannetaan ylpeinä vuotemme! Ja voi miten totta tuo lainaus, ennen vanhaan vanhoja naisia oikeasti kunnioitettiin, noista syistä.

   Poista
 2. Kyllä, asiaa ! Minusta nainen on kaunis kun vanhenee arvokkaasti, ihanat naurun rypyt silmien ympärillä ja kokemus katseessa.
  se kai se on etteivät "ne " arvosta itseään sellaisena kuin on !
  voin kyllä omalta kohdalta sanoa että tykkään juuri nyt ,43 vuotiaana itsestä enemmän kuin koskaan ennen ! ja kun ite tykkää, niin muutkin tykkää ;)
  ps en oo vielä ryppyvoiteita enkä silmäsympärysvoiteita käyttäny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Riikka, sähän oot vielä nuori tyttönen! :) Mutta niinpä, olisi ihanaa jos kaikki arvostaisivat sitä että nainen vanhenee arvokkaan luonnollisesti.

   Poista
 3. Hei Menna! Tärkeää asiaa kirjoitit. Itse olen vähän vielä sinua vanhempi, joten kaikenlaista on tullut nähtyä. Itse en meikkaa, en käytä ryppyvoiteita yms. Miksi ihmeessä käyttäisin, omaan sen varran itsetuntoa, että en tarvitse. Olen oman näköiseni.

  Mitä tulee noihin mainoksiin, niin nainenhan on aina ollut vanhetessaan markkinavoimien ja mainosten kohde, koska monet on helppo ylipuhua ikuisen nuoruuden myyttiin.
  Naistenlehtiä en lue, niissä ei ole mitään minua kiinnostavia asioita. Sama koskee sensaatiojuttuja väkertäviä iltalehtiä.

  En välitä. Elän omaa elämääni omanäköisenä, elämässä on niin paljon tärkeämpiä ja kiinnostavampia asioita kuin nuo umpityperien kukkakeppien höpötykset. Annetaan niiden olla;)

  Ymmärään pointin huolesta niiden mainosten suhteen, jos kasvatat lastasi aikuiseksi. Hänellehän on jotenkin selvitettävä mikä on oleellista.

  VastaaPoista
 4. Mä olen Rantis huomannut, että näissä blogiporukoissa on paljon naisia joilla on keskimääräistä parempi itsetunto. Hyvä, hyvä. Silloinhan ei tosiaan muiden mielipiteet paina.

  Mutta mua kyrsiikin se, että moniin muihin ympäristön paine tehoaa ja tekee onnettomiksi ja epävarmoiksi ja saa häpeämään omaa itseänsä. Että vanhenee, ihan kuin se olisi jokin luonnonoikku.

  Erityisen kurjaa kaikki tämä on nuorten tyttöjen kannalta, jotka on kaikkein haavoittuvimpia. On aika kammottavaa, että jo eskari-ikäiset valittavat kuinka "mul on niin kauheet reidet" - tositarina, ja näitä kuulee paljon, omat tyttärentyttäreni ovat nimittäin 5- ja 8-vuotiaita. Arvaa vaan kuinka ahdistaa tyttöjen puolesta, sillä vaikka kotona kuinka yritetään puhua aitojen arvojen puolesta, niin muualta tuleva paine syö vanhempien puheita sitä mukaa kuin ikää kertyy ;(

  VastaaPoista
 5. Meillä on 12- ja 14- vuotiaat tytöt, ja vanhempi suree paksuja reisiään... kun pitäs olla se "reisivako" eli jos seisoo jalat yhdessä, pitäs reisien välissä olla tyhjä tila. Vaan kun on perinyt ne muodot niin isänsä kuin äitinsäkin puolelta... Nuoremman en oo kuullu valittavan muusta kuin "rumista" varpaista itsessään :)

  Takavuosina huomasin, että mitä laittautuneempi äiti, sen nuorempana tyttäretkin alkaa laittautua. On kynsilakkaa ja meikkiä pikkuipanoilla. Ja mitä huonompi itsetunto, sitä enemmän panostetaan ulkomuotoon ja moititaan muita, jotka ovat tyytyväisiä itseensä semmoisenaan.

  Noille "löllöperseitä" yökytteleville tekis hyvää pieni aikamatka tulevaisuuteensa...

  Mielenkiintoinen tuo sun mainosten laskemisen tulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se 'vako' kuulemma johtuu lantion erilaisesta asennosta, joka on synnynnäinen ominaisuus, ehkä tyttäresi saisi tästä jotain iloa.

   Poista
  2. Sanna, ihanaa ettei sun tytöt tuon enempää löydä itsestään vikoja, pientä on tuo - vaikka eihän me aikuiset varmana voida tietää, kuinka suurena murkut epävarmuuksissaan mitäkin pitää. Kannustava mutsi on hyvä lääke ;)

   "...pieni aikamatka tulevaisuuteensa..." :D Kyllä!

   Poista
  3. Juu ja niin kuin Puskis sanoikin, niin millään keinolla sitä reisivakoa ei saa aikaiseksi kun se on synnynnäistä - niillä 0.000000000001%:lla kaikista tytöistä.

   Poista
 6. Asiaa puhut. Vaikken ole itse koskaan ollut kovin ulkonäkökeskeinen, niin silti yritän saada vatsaa pienemmäksi ja painoa sille alemmalle kymmenelle. Rasvoja käytän kuivan ihon vuoksi, nytkin alkaa naama rapista irti kaikesta huolimatta.

  Joskus eräällä keskustelupaltalla alkoi kamalasti ärsyttää, kun nuorempi nainen sanoi mummokalsareista, että niiden rajojen näkyminen housujen läpi oksettaa. Ihmettelen vain, millainen ihminen katselee toisten naisten takapuolia niin kiinnostuneena.

  Itse yritän elää vanhan sanonan mukaan (kuulemma tämä olisi lähtöisin Einsteinin suusta, mutta näistä kun ei tiedä): 'Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia'. Vaikka sitä käytetäänkin nykyään enemmän erirotuisista ihmisistä puhuttaessa, sopii se minusta kaikkeen ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan me yritetään saada vatsaa pienemmäksi! ;) Ja kyllä minäkin rasvoja käytän, ja meikkaankin kun sile päälle satun, ja siinä nyt ei mitään pahaa ole, ei todellakaan!

   Mutta huono juttuhan se on sitten, jos tekee kaikkensa vain näyttääkseen nuoremmalta, koska kokee painetta näyttää nuoremmalta. Ja jos se ei onnistu, niin siten kokeen itsenä rumaksi ja vääränlaiseksi naiseksi :(

   Nuoret naiset on tosi kovia arvostelemaan toisten naisten ulkonäköä, ja tavalliset keski-ikäiset naiset on niistä niin kuvoja että joutaisivat kuolla pois. Stadissa kun asun, niin istun paljon ratikoissa ja busseissa, ja ne on aitiopaikkoja kuulla näitä juttuja. Huoh.

   Einstein on aina Einstein, mies paikallaan :)

   Poista
  2. Samoin metrossa kuulee kaikenlaista mielenkiintoista ;)

   Poista
  3. Varmasti :) Aattele kun voiskin laillisesti salaa nauhoitella ihmisten puheita (saiskohan NSA:la vinkkejä, että miten) ja koostais niistä sitten ääniteoksen "V--tu mä niin siis
   v--tu niinku oksennan jos toi --tun löllöperse tulee --ttu meiän eteen istuu. --ttu."

   Poista
 7. Kirjoitat niin hyvin ja tärkeää asiaa, että teki mieli huutaa hallelujaa kun luin. Haluan ajatella, että "tallella ikä elettynä". Kaikista eletyistä vuosista on kertynyt elämyksiä ja kokemuksia jotka tekevät minut minuksi. Viittäkymppiä lähestyessä tunnen olevani kuin sipuli, jossa on kaikki ikäkaudet sisäkkäin. Ulospäin näkyy rypistyvä naama, uloin kerros, mutta sisällä on tieto siitä, millaista on elää pikkulapsena, vähän isompana lapsena, nuorena ja eri ikäisenä aikuisena. Silti häpeän tunnustaa ikääni jos olen nuoremmassa seurassa. Veltostuva iho herättää kauhun tunteita ja vaihdevuosioireita odotan kuin kuolemantuomiota. Mutta minut onkin kasvatettu pienestä asti häpeään. Häpeähän sekin oli kun kuukautiset alkoivat, ystävien kanssa siitä saattoi puhua, mutta äidin kanssa ei ikinä. Kaikki sukupuolisuuteen liittyvä oli kiellettyä puheenaihetta, tuttavan kohtusyövästäkin äiti sanoi "syöpä siellä alhaalla". Olisihan se hienoa julistautua irti häpeästä ja huonommuudentunteista, mutta valitettavasti en ole vielä saavuttanut sitä kypsyysastetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti kirjoitat itse(kin). Sipulivertaus on tosi ja syvällinen. Vaan se häpeä... Olin kerran kuuntelemassa jossain hyvänolon messuilla terapeuttia/psykologia tms, joka puhui hyvin tuosta häpeästä. Se on ilmeisesti iskostettu suurimpaan osaan meistä tytöistä. Jos ei se liity sukupuoliasioihin ja seksiin, niin sitten ulkonäköön ja olemukseen, tai lahjattomuuteen ja älyn puutteeseen, tai että ei vaan osaa olla mitenkään oikein päin. "Aina sua saa hävetä!"

   Sen asiantuntijan mukaan häpeästä poiskasvaminen on vaikeeta, etenkin, kun vain äärettömän harvoin ne vanhemmat tulevat jälkeenpäin sanomaan että kuule, me oltiin väärässä, sussa ei ole ikinä ollut mitään vikaa, ei lapsena eikä nyt. Anna anteeksi, kun tuotettiin sulle niin paljon pahaa mieltä ilman mitään syytä.

   Toisaalta, häpeäänhän ne vanhemmatkin on kasvatettu. Ei ne osaa antaa lapsilleen sellaista mitä eivät itse ole saaneet. Mutta kyllä se sukupolvien ketju ON mahdollista katkaista, se vaatii vain itseltä paljon työtä (mikä on tietty epistä, kun ei itse ole ongelmaa aiheuttanut) ja luultavasti ammattiauttajan apua muodossa tai toisessa. Itse olen käynyt psykoterapiassa ja vaikka missä, mutta ihan yhtä paljon ovat auttaneet erilaiset oma-apu-keinot kursseista tehtäväkirjoihin ja psykodraamaan ynnä muihin (tosin omalla kohdallani kupruja on tullut muustakin kuin häpeän tunteesta).

   Jos olisit kiinnostunut kahden päivän vkl-kurssista, jossa ideana on (saa nauraa) kuinka oikeasti opetella rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä, ja jos pärjäät englanninkielellä, niin laita sähköpostia, kerron lisää. Omalla kohdallani se oli todellinen käännekohta, mutta en tietenkään voi luvata että se kaikilla toimii yhtä hyvin. En ole mitenkään osallisena siinä (kursseja vetää ihana meksikolaisnainen) enkä edes saa provikoita mainostamisesta ;)

   Poista
 8. En voi edes alkaa vastata tähän, sillä tila ei riittäisi. Siksi tiivistän: Tasan samaa mieltä. En ole voinut sitää naistenlehtiä ym enää vuosikaiusiin. En selaile niitä edes vastaanotoilla hermostuksissani. En haksahda yhteenkään mainokseen, enkä käytä mitään trypyyvoideita. Pesen saippualla ja kuivaa, meikkaan kun tytöttää ja piut paut annan ulkoiselle muodolleni, paitti kun alkaa henkeä ahistaa ja sitten taas tees harovia korjausliikkeitä. Liikun vain ilokseni jos sais happea ja jaksais paremmin. Siinä kaikki. Vanhenen ja vanhemmaksi tulen, jos elän. Ugh olen puhutnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, ettei arvokas vanhuus ole yhtä kuin rypytön vanhuus. Ihan muut seikat vaikuttaa ja niin sen pitäs olla nuoremmillakin ihmisillä. Mutta kun mainostajat saa tavaraa myytyä spykologisin konstein murrosiästä lähtien likkapalsille.

   Poista
  2. No ugh vaan, hyvin puhuit :) tuohon on mahdoton keksiä mitään lisättävää. Paitsi että kiva kun kommentoit!

   Poista
  3. Just näin, arvokas vanhuus suorastaan huutaa niitä ryppyjäkin, tosin niitä ei ehdi huomata kun jo hurmaantuu persoonasta. Onnekseni asun talossa, jossa asuu paljon ihania vanhoja rouvia, jotka kulkee pää pystyssä vaikka olis rollaattori alla. Ja voi niitä juttuja! Tulee viisasta elämänohjettakin, joo, mutta parasta on se pilke silmäkulmassa ja hervottomat muistelot sekä ATTITUDE.

   Ja vielä: ei se meikki tai meikittömyys vaikuta suuntaan eikä toiseen. Näistä vanhoista rouvissa osa kulkee perusbaskeri päässä, toiset taas niin chic'einä kaunis kampaus harmaissa hiuksissaan ja sipaus punaa poskissa ja huulissa ja chanelit leijuen. Yhtäjalkaa kulkevat ja parantavat maailmaa vain olemalla olemassa.

   Poista
 9. Hei sinä hauskankuuloinen Anonyymi! Sain kyllä kommenttisi sähköpostiini, mutta se ei ilmestynyt tänne... höh. No, jospa piuhoissa on vikaa ja se putkahtaa myöhemmin. Mutta niinhän se on, että nauru on paras lääke tähänkin "vaivaan" - ei se itkemällä ainakaan parane. Ihanaa kun sulla on kavereita joiden kanssa jakaa ja nauraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Minua varmaan tarkoitit ;) Olipa hankala löytää tämä blogisi, mutta yhtäkkiä muistin että jotain Waris-alkuista siinä oli! Joo, kyllä täytyy huumori ottaa mukaan näihin elämän haasteisiin: läskeihin, ryppyihin, hikoiluun ja paleluun, unettomuuteen ja energiapäiviin! Kyllä minä koetan sinnikkäästi rasvata naamani aamuin, illoin (pakko, muuten se on aivan korppu)! En ikikuuna päivänä raski ostaa kalliita voiteita, mutta kun tytär on kosmetologi, niin sehän äitiä aina muistaa jouluna ja synttärinä. Voi voi, kerran rupesin hieromaan itteäni selluliittivoiteella ja semmosella kumisella "nastahankaimella", enkä ollu vielä varmaan neljääkymmentä! Arvatkaapa,auttoiko! Todellakin, ystävien kanssa viljellään melkoista hirtehishuumoria kaikkien kolotusten sun muiden vaivojen kustannuksella, niin sitä mennään päivästä toiseen...MUKAVAA syksyn jatkoa kaikille ja NAURETAAN !! :D T. Irene ( 2 lapsen mummi)

   Poista
 10. Olen täysin samaa mieltä kanssasi ja olen Luostarissakin paasannut näistä sairaalloisista ja puhtaasti markkinavoimien aikaan saamista "ihanteista" joiden perässä tyttölapset juoksevat jo pienestä pitäen ja pilaavat fysiikkansa ennenkuin täyttävät 20. Sairasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevä Peppone, tuo on aikuisen miehen puhetta ja mahtavaa, että jaat sitä myös Luostarissa. Ehkei sinne ihan nuoret tytöt eksy (uskaltaudu) sitä lukemaan, mutta josko vähän varttuneemmat saisivat siitä rohkaisua hyväksyä itsensä ja ikänsä. Kaikkien meidän naisten puolesta kiitän <3

   Poista
 11. Joo se on tää kulttuuri. TV-dokumentissa, joka käsitteli naisen seksuaalisuutta, tuli ilmi että maissa, joissa ei ole mainoksia, naisten itsetunto oli huomattavasti korkeampi ja oman ruumiinsa hyväksyminen kutakuinkin itsestäänselvyys riippumatta sen iästä ja muodosta. Ihanteet muuttuvat, entisvanhaan vain lihava oli kaunis ja vanha arvokas, nyt ihannoidaan nuoruutta ja laihuutta. Täs ois markkinarakoa, jota Dove -tuotemerkki on jo hyödyntänyt. (mainoksissa on kaikenkokoisia ja ikäisiä) Kyllä me kuluttajat voidaan vaikuttaa!!!, itse esim. boikotoin ja palauttelen naistenvaatekatalogin tekstein esim. että TV-mainoksenne se ja se on sopimaton, siksi en osta teiltä, kiitos. Nuoria 10-vuotiaita tyttölapsia tulisi suojella eikä pommittaa sopimattomilla mainoksilla.

  Ja joo, Naistenlehdet ei kiinnosta vähääkään. Ilmeisesti muita kiinnostaa koska niitä niin kovin tehdään.

  VastaaPoista
 12. Ihan superia, että palauttelet niitä katalogeja kommentein varustettuna! Mäkin olen tehnyt pari kertaa saman, mutta en ole muistanut pitkään aikaan - tai siis olen laittanut sähköpostia. Sitä dokkaria en ole nähnyt, mutta vastaavia juttuja olen lukenut, ja haikailenkin usein aikaa sata vuotta sitten kun oli jo sähköt ja rautatiet ja ratikat ja vesivessat ja puhelin - ja siihen se tekninen kehitys olisi mun puolesta saanut loppuakin. Olisi säästytty niin monelta pahalta ja kurjalta. Ajattele, kun viimeiset sata vuotta olisikin kehitytty henkisesti, millainen maailma meillä nyt olisikaan!

  Ihana kuulla, Helena, että meitä hengenheimolaisia on olemassa; tehdään edelleen se mitä pystytään nuorten tyttöjen suojelemiseksi, jos ei muuta niin sanotaan ajatuksemme julki aina tilanteen tullen <3

  VastaaPoista
 13. Kyllä kirjoitit taas asiaa! Minä olen aina ihmetellyt sitä, miten kosmetiikkamainoksissa voidaan jatkuvasti antaa ihan katteettomia lupauksia. Elintarvikepuolella on tiukkoja sääntöjä esim. terveysväitteistä, mutta kosmetiikan tehosta voi valehdella vaikka mitä Ihan älytöntä! Ja me ostetaan, sillä ainahan on olemassa pieni mahdollisuus, että juuri minun kohdallani aine tepsiikin. Oikeasti minä en kyllä osta, kun vain joskus hairahdun. Ja petyn, kun silmäpussit vaan on ja pysyy...
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan sitä mainoksissa ihmettelee, että saavat ihan suoraan valehdella. Onhan elintarvikepuolella sentään sääntöjä, totta, mutta harhaanjohtavaa mielikuvamainontaa sielläkin käytetään surutta - kas kun houkuttelevat ja huijaavat kuvat eivät ole kiellettyjä, ainoastaan tuotemerkinnät yms viralinen teksti eli siis sanat :/

   Heh, jokainenhan meistä välillä haksahtaa turhiin ostoksiin, minä esimerkiksi valokynään. Ei silläkään ne tummat silmänaluset hävinneet, rypyt sen sijaan kivasti korostuivat :D

   Poista
 14. Nyt tuli asiaa, jesss!! Joku muukin ajattelee samoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, meitä on pakko olla paljon. Varmaan niin paljon, että voitaisiin asuttaa yksi uusi planeetta - jossa olis kaikki anti-age hössötys rangaistuksen uhalla kielletty ;)

   Poista