keskiviikko 2. lokakuuta 2013

5:2 Picnic-salaatti kanafileillä


Miinus 5 kiloa!


Viisi kiloa on lähtenyt 2,5 kuukaudessa. Eihän se hirveästi ole, mutta olen ihan tyytyväinen, koska ei siihen ole hirveästi tarvinnut nähdä vaivaakaan. Jos haluaisin painon putoavan nopeammin, jättäisin parit herkut viikossa syömättä, mutta tämä vauhti riittää kyllä. Etenkin, kun en havittele pelkkää painonpudotusta, vaan parempaa elämänlaatua. Jos vältyn sairastumasta diabetekseen, syöpään tai muistisairauteen, niin se on jättipotti jo sinänsä. Laihtuminen on vain sokeri pohjalla.


Pussimuonat ihan vika vaihtoehto

Itse en ostele iltapäivälehtiä, enkä muitakaan lehtiä, joten sain vasta äsken kuulla että "pätkäpaastolla" myydään vaikka mitä dieettimukaruokaa. Itse erehdyin aikanaan ostamaan yhden sellaisen keiton ja voi hyvä isä miten se oli pahaa, hyi helvata! Miten on edes mahdollista valmistaa mitään niin hirveän makuista?

Eikähän niistä saa edes kylläistä oloa. Ainakin allekirjoittaneelle juuri se on tuikitärkeää, muuten en pystyisi koko hommaan. Pitää saada maiskuttaa ja rouskuttaa ja tuntea kuinka ruoka täyttää massun. Mutta jos ei ole mitään mahdollisuutta syödä oikeaa ruokaa, niin kaipa ne on parempi kuin ei mitään; jos pitää nenästä kiinni, niin saa ehkä nieltyäkin ;)


Toisia vaan edelleen jaksaa kyrsiä

Hahhaa, viimekertaiseen aiheeseen palatakseni: yhä enemmän ilmaantuu näitä sormi pystyssä paasaavia totuudentorvia, etenkin nettiin. "Tuo ei kyllä tule toimimaan" ja "ahmimiseen johtaa kuitenkin" ja "pakko olla epäterveellistä" ne korskuvat, ja päälle seuraa litania siitä, kuinka homma pitäisi hoitaa. Yleensä nuo ihmiset on jo valmiiksi laihoja ja hyväkuntoisia. Tai sitten muuten vaan besserwissereitä. Hei arvatkaas mitä - EVVK. Lällällällällieruuu! :D


Ateriat 489 kaloria esim. 7  


Aamiainen 93 kcal1/2 verigreippi 200g 70 kcal
Mustikoita 50g 23 kcal


Päivän kahvimaidot 1 dl 40 kcal


* Lounas 166 kcal

Picnic-salaatti kanafileellä 
(jätin meloninpalat syömättä)

Päivällinen 190 kcal

Kasvispaistos:
tomaattia 100g 25 kcal
paprikaa 150g 45 kcal
sipulia 25g 15 kcal
oivariini 40% vajaa tl  25 kcal
omenaa 50g 20

Jälkkäri:
Piltti Punaposki 1 prk  60 kcal
(pikkasen lämmitettynä + päälle
osa aamuisista mustikoista)* Söin poikkeuksellisesti lounaan, koska olin koko päivän juoksussa enkä halunnut että iskee järjetön nälkä. Kuva on Picnicin nettisivulta.16 kommenttia:

 1. Minäkin olen yrittänyt mutta en oikein hallitse sitä laskupuolta ja pähkäilen tunteja --- ja olen sekaisin kun seinäkello sitten jossain vaiheessa. Keskittymiskyky on vähän miinuksella. Mutta vannon kyllä tämän nimiin ja sinnittelen niin kauan kuin opin jollain tasolla löytämään oikean tavan pitää ne viisisataspäivät. Nyt vuorotöissä se onnistuu kyllä hyvinkin mutta ennakkolaskennat menee metikköön monta kertaa kun yksinkertaisesti ei tajua milloin se alkaa ja milloin loppuu... viimeeksi tuli tehtyä virhe kaksi kertaa... pitää ne päivät peräkkäin.... no, järkeenkäypäähän tämä on. Juuri sellaista jonka minä tajuan niin luomuksi kuin olla voi. Metsälle lähdetään kun tulee nälkä jne.

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvin sanottu, Outi, luomumpaa ei tosiaan voisi olla :)

  Vaan huh, menisin määkin sekasin jos olisin vuorotöissä, hmm... menen sekasin jo ajatuksestakin. Mutta kyllä sä ajan mittaan saat sen toimimaan, ihan varmasti. Alkuun ne kalkuloinnit kyllä tuntuu vähän työläiltä, siis ihan ilman vuorotöitäkin, vaan hiljalleen ruoka-aineet ja määrät painuu mieleen niin ettei tarvitse joka päivä yrittää keksiä mitä söisi. Tsemppiä Outi, ja jos kekkaat kivoja ruokia niin vinkkaa mullekin!

  VastaaPoista
 3. Ja ihan varmasti arvostelijoiden joukossa on myös niitä kateellisia, joita harmittaa, jos joku pääsee niiden mielestä liian helpolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko noin? Emmä tiedä, luulen, että moni vaan haluaa olla oikeassa. Erityisesti ne, jotka kirjoittaa nettiin raivokkaita hyökkäyksiä tätä 5:2 -juttu vastaan. Olkoot omaa mieltänsä:)

   Poista
 4. Hienosti on paino tippunut, onnittelut siitä! :)

  Ovatko muuten vaihdevuosioireet helpottaneet tuon 5kg:n pudotuksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, Jaana"

   Valittaen on todettava, etten ole huomannut mitään helpotusta oireissa :( en ainakaan vielä. Mutta tästä on matkaa yli 10 kg normaalipainooni, ehkäpä jotain vaikutusta alkaa tuntua kunhan pääsen lähemmäksi sitä. Hope so!

   Sen sijaan tuosta Chillow-tyynystä on ollut jonkin verran apua, onneksi edes siitä.

   Poista
 5. En ole huomannutkaan mitään raivokkaita hyökkäyksiä tuota dieettiä vastaan. Toisaalta, ei kai siitä ole pitäaikaisia tutkimustuloksia olemassa. Joillekin se sopi ja joillekin ei.
  Minulle ei sovi tuollainen tapa, koska koukutun makeasta, joten se on joko tai. Nyt olen saanut jo melkein 9 kg pois, kun makea on jäänyt vähemmälle. Samoin kaikki valkoiset vehnäjauhot. Mutta en ole ehdoton, aina välillä maistelen kyllä leipomuksiani.
  Mutta hienoa, että se sopii sinulle ja onnittelut viidestä kilosta!!.

  VastaaPoista
 6. Ensinnäkin onnittelut itsellesi! 9 kiloa, se on hirveesti, vau! Ja toiseksi, sitähän minäkin, että annetaan jokaisen ihan rauhassa noudattaa sitä mikä hälle sopii, ei ole yhtä totuutta tässäkään asiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino putosi ihmeen paljon, kun jätin makeat pois. Puolen vuoden jälkeen menin sitten puntarille, kun vaatteet alkoivat olla sopivia tai liian isoja. Silloin oli pudonnut se 8 kg. Eilen punnitsin ja -9 näytti. Väistämättä tulee lisättyä kasvisten ja erilaisten salaattien syöntiä, kun ei syö makeaa. Aina 3-4 tunnin välein syön, muuuten saan päänsärkyä. Lisäksi tuo makean syönnin minimointi on vienyt sitä päiväväsymystä pois.

   Jatketaan kukin tavoillamme, onnea sinulle jatkoon!

   Poista
  2. Juu itselläkin on tavoitteena tuo makean vähentäminen, mutta en ole vielä onnistunut siinä. Mutta ans kattoo kunhan pääsen normaalipainooni, ehkä se motivoi yrittämään enemmän :)

   Poista
 7. No mutta onhan se viisi kiloa iso määrä poispudotettua :) Eikä se paino saa kovin vauhdilla pudotakaan ettei mene lihaksista. Pussikeitot on karmeita mutta ehkä se teho perustuu siihen, että sitä on mielummin nälissään kun syö niitä kyökötyksiä :D

  VastaaPoista
 8. Hah hah hah, just noin se varmaan menee! Ilmankos jengi laihtuu niillä ;)

  VastaaPoista
 9. Mä näin sut lehdessä !
  Ihana juttu, että pätkäpaasto toimii ja sitä myötä auttaa ihmisiä painonhallinnassa. Itse asiassa, kun siitä painonhallinnasta tulee elämäntapa, se ei enää tunnu 'tehtävältä'.

  Onnea, iloa ja myötätuulta sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se hittovie toimii! Eikä tarkotus ole pysyä sillä lopun ikää, vaan tehdä sitä siihen asti kunnes pääsen tavoitepainoon (eli 10 kiloa veks vielä), ja sitten jatkaa sitä enää yhtenä päivänä viikossa + yrittää syödä muuten suurin piirtein järkevästi - jos pystyn ;) Jos en, niin sitten jatkan 2 päivällä ikuisuuteen. Kiitos tsemppauksesta!

   Joo, se lehtijuttu, hmph. Suostuin siihen, koska ymmärsin että se on vain pieni osa kokonaisuutta JA koska luulin, että se kokonaisuus olisi yksi aukeama. Eli oma osuuteni olisi ollut tupakka-askin kokoinen, ja kuvani postimerkin kokoinen. Mutta voi kiesus mikä järkytys kun avasin lehden! Tukkakin näyttää ihan hirveeltä, ääh. Ainoa toivoni oli, että ei sitä kovin moni näe - ja sä olitkin ainoa! :)

   Poista
 10. Siis missä lehdessä?! Olis niin kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, se oli vaan Iltalehden Oma aika & elämä -liite. Eli ei sitä enää edes mistään saa, koska ylijääneet lehdet palautetaan aina samantien. Mutta et sä mitään menettänyt, samoja juttuja siellä on kuin tässä blogissakin, lyhyesti kiteytettynä vaan.

   Ja ei, en skannaa sitä tähän blogiin, liian noloa :)

   Poista