maanantai 30. syyskuuta 2013

Waihdevuodet IKIVIILEE TYYNY


                         Ihan maagista helpotusta 





Tuo tuossa on Chillowpillow, jonka riemukseni sain lahjaksi jokunen viikko sitten. Se on ihka oikea vilvoituskeksintö, jollaisia en aiemmin tiennyt olevan olemassakaan. Tyyny tuntuu viileältä pään alla; ei liian kylmältä, vaan sopivalta. Tosin meikäläisen pää hohkaa välillä niin kuumana, että jopa Chillow antaisi periksi jos lepuuttaisin siinä pollaani koko yön. Mutta hyvin se toimii, kun pistän sen pääni alle vasta kun kuuma aalto herättää - tai tarkemmin kuvailtuna kierähdän sen päälle. Saan nimittäin nukkua ylellisesti yksin parisängyssä, ja huikean suunnittelutyöni tuloksena petissä on nykyään normipuoli ja chillipuoli. Kylkeä kääntämällä lämpimästä viileään, hups vain - saisikohan tälle patentin...?

Se on kanssa tyynyssä hienoa, että se ei toimi kemikaaleilla tai sähköllä tai vieteristä vetämällä, vaan se "ladattiin" käyttöön siten, että se täytettiin vedellä ja paineltiin ilmat pois niin että sisään syntyi tyhjiö. Ja sen pitäisi toimia nyt sitten täältä ikuisuuteen. Pienet aivoni ei kyllä mitenkään pysty tajuamaan, että miten ja miksi joku pelkkä tyhjiö voi pysyä kylmänä lämpimässä? Lienee paranormaali ilmiö tai vähintäänkin taikuutta, mutta ihan sama kun kerta toimii ;)

Tässä linkki, jossa toiminta selitetään, josko joku muu ymmärtäisi:
http://labtex.fi/labtex-verkkokauppa/chillow-pillow/chillow-pillow-viilea-terapiatyyny

Olispa muuten mukavaa jos gynikset ja muut lääkärit osaisi neuvoa, että tämmöistäkin helpotusta on saatavissa, eivätkä vaan aina tuputtaisi niitä pillereitään. Hmph.






6 kommenttia:

  1. Onpa hieno tuote tuo chillowpillow. Viileä tyyny. Olisipa ollut minullekin käyttöä sille, kun viihdevuodet oli pahimmillaan.

    VastaaPoista
  2. Eikö vaan olekin! Olisinpa kuullut siitä jo kaksi vuotta sitten, huoh. No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)

    VastaaPoista
  3. Niin,

    Sama kylmyys varmaan olisi koko sängyssä jos olisi vesipatja ja kytkisi lämmityksen siitä pois. Vesihän on kuin huoneessa oleva metalli tai kivi ja siis koskettaessa on huoneenlämpöinen eikä ala heti lämpenemään kun massa on suuri, siis tuntuu kylmältä.

    Jos siihen päästä johtuva lämpö johdetaan tehokkaasti pois se pysyykin huoneenlämpöisenä eli kylmänä.

    Styrox taas tuntuu kuumalta vaikka se vain on ruumiinlämpöinen heti kun siihen koskee. Ei johda lämpöä pois vaan heijastaa sen takaisin. Sama vähän on untuvassa ja höyhenissä.

    Aikoinaan autoihin myytiin lämpöistuimia ja ihmiset ihmetteli mitä siellä sisällä on kun persuuksia kuumottaa. Styroxpallojahan siellä oli ja lämpö joka tuntui oli omaa lämpöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin,

      miehen logiikallahan tuo on ihan... loogista :)
      Kiitos paljon kun yrität selventää asiaa; tajuankin kyllä sanat, mutta en itse asiaa. Huoh. Tämä vaan kuuluu sarjaan Ilmiöitä Jotka Ei Mee Mun Kaaliin.Ihan niinkuin tuo peffanlämmitinkin. Muuten, miksi ei makuupusseja ja toppatakkeja valmisteta styroxvuorilla?!

      Poista
  4. Niin,

    Styroxin ongelma on isohko raekoko ja natina sekä pallojen kasaantuminen paakuiksi. Jos tekisi stryroxista toppatakin pitäisi tikata jokainen pikkupallo omaan taskuunsa ja ja näitä taskuja sitten vielä päällekkäin eli usea kerros.

    Ilmahan se on joka eristää turkeissa, kuiduissa ja eristeissä paitsi termospullossa jossa tyhjö eristää.

    Luulisin että joissakin vaatteissa onkin uretaania joka on myös pääosin ilmaa. Sukeltajien kuivapuvuissa on ilmatiivis kerros joka toimii eristeenä myös niin kauan kun ihminen ei hikoile tai virtsaa sitä märäksi.

    VastaaPoista
  5. Olen niin hämmentynyt tuosta tiedon määrästä, etten osaa sanoa mitään ;) Tai no ehkä tämän, että kiitos kun selvensit asiaa, jopa ymmärsin kaiken :)

    VastaaPoista