tiistai 23. lokakuuta 2012

Eloa naisen aikuisen: PUUTTEESTANäkyykö se oikeasti naamasta, jos lakkaa saamasta?


Vakkarikommentoijani otti tuossa taannoin puheeksi asiallisen ongelman. Mitä tehdä, jos asuu sinkkuna - tahtoen tai tahtomattaan - mutta halut hyrräävät luonnollisesti kuten muillakin? Outsa oli työnsä puitteissa kuullut ruiskeesta, jolla sukupuolivietti saataisiin kokonaan katoamaan, mutta niin radikaaliin toimenpiteeseen tuskin monikaan lähtisi. Aatelkaas, jos tuo aine tulisi apteekin hyllyille - siinä sitten nököttäisivät viagrat ja haluntappajat vieri vieressä :D

Noh, itse jouduin työni puolesta perehtymään aiheeseen muutama vuosi sitten. Ei tosin pelkästään sinkun näkökulmasta, mutta ilman seksiä elämisestä ylipäänsä. Hyvä Terveys -lehti tilasi minulta aiheesta artikkelin, jota varten tein paljon taustatyötä ja useita haastatteluja. Artikkeli löytyy lehden nettisivuilta, mutta valitettavasti lyhennettynä (avoimet henkilöhaastattelut jätetty pois). En tiedä, saako sitä laillisesti kopioida, joten tässä linkki:

http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Ilman-seksiä-tyytyväisenä/1122/

Heh, itseäni hymyilytti äskettäin nasakka repliikki tv-sarjassa Bored to Death. Siinä eronnut nainen valaisee eroamisensa näennäistä helppoutta: - Ainoa syy pysyä yhdessä olisi seksi. Vaan niin kovasti en sitä tarvitse. Siis onhan se ihan ok kun sitä parhaillaan tekee, mutta muuten - what's the point? *

Tarkkailijana ja kypsäntuntuisesti asiaa taas puntaroi Venla Hiidensalo kirjassaan Mediahuora. Vaikka roolihenkilö Maria onkin tässä meitä nuorempi, niin naisille veistetyssä veneessä kuitenkin - joskin loivemmilla aalloilla:

"Maria oli Matin katoamisen jälkeen irtisanoutunut vapaaehtoisesti sukupuolisuhteista. Se oli hänen vapautensa hinta, eräs niistä, sillä vapauden laskua maksettiin kuten veroja, moneen kertaan ja kaikilla sektoreilla. Hän oli ripustanut sukupuolensa kaappiin ja vaelsi nyt halujen puutarhassa kuin hyönteistutkija. Hän tarkasteli siellä rehottavia eri lajeja kliinisesti mikroskoopillaan. Halu oli hallitsematon voima, ja siksi se piti ripeästi lassota ja köyttää tunteilla. Lilliputit ahersivat uupumatta naulatakseen jätin lattiaan. Yhteiskunnan karvakolmiossa oli ensin halu, sitten tunne ja lopulta valistunut tahto. Järjestelmän koko paino lepäsi tämän perustuksen varassa. Halu kuljetti tarinaa eteenpäin ja ylläpiti järjestystä.

Sukupuolisuhteiden verkon yläpuolella Maria oli vapaa. Kukaan ei vaatinut eikä odottanut häneltä mitään, kiinnittänyt vikuroivaa hirviötä hänen aisoihinsa. Marian ei tarvitsisi esittää naaraan alistumiseleitä. Hän omisti ruumiinsa vedenalaisen kuumaiseman ihan itse."

* Repliikin suomennus allekirjoittaneen

5 kommenttia:

 1. En käsitä ollenkaan miksi lapsentekovaiheen ohittanutta edes haluttaa... naista siis. Ehkä tarkoitus on tyydyttää sen elähtäneen kumppanin tarve todistaa vielä olla mies. Ettei se nyt lähde niitä siemeniään otollisempaan maahan kylvämään kykenemättä sitten kuitenkaan ikänsä ja terveytensä puolesta jälkikasvuaan saattamaan aikuisuuteen.

  Noh, ensinnäkin olen yövuoron jälkeen täysin estoton kommentoinnissa ja homma tulee suoraan tajunnanvirtana. Ei minään elämänviisautena. Kunhan heitän. Ja voi kun tästäkin puhuttaisiin enemmän. Eikä mitä hyötyä on puumanaisena olemisesta.... kuten nyt ilta-sanoma tai lehdessä...

  VastaaPoista
 2. Miksi lapsentekovaiheen ohittanutta naista edelleen haluttaa? ÄLYTTÖMÄN hyvä kysymys! Voisin alka selvittämään asiaa, mutta se vaatis hirveesti aikaa, kymmeniä ilmaisia työtunteja (voi kun joku maksaiskin jotain tästä blogikirjoittelusta!) Joten en ala. Ehkä tuo sun heitto osui oikeaan!

  Niinpä, olisi hyvä kun kaikista näistä puhuttaisiin, siis kirjotettaisiin, enemmän, mutta - kuten ehkä miljoonasti olen väittänyt - niin markkinatalouden ehdoilla kun mennään, niin lehdissä ei kirjoiteta sellaisista aiheista, joilla ei voi myydä mitään tuotetta. Lehdet ja muut kaupalliset mediat elää mainosrahoista. Kääntäen, ne ei riskeeraa kirjoittamalla aiheista, joista niissä mainostavat ei tykkää. Moni luulee, että olen vaan vainoharhanen, mutta jos itse näkee vaivaa ja selvittelee näitä asioita, niin huomaa että ne on totta. Huoh.

  VastaaPoista
 3. Outsa hei, sä ennätit kommentoimaan jo Jennifer -heittoakin, mutta poistin sen - mikäs mä olen ilkkumaan, ehkä Jen on edellisessä elämässään kerännyt paljon hyvää karmaa ja saa nyt olla kaunis ja hoikka ihan löllisti.

  Minä sen sijaan oon varmaan keitellyt kissanpentuja elävältä ja kastroinut äijiä raudanvalajan vasaroilla ja sysinyt kanssasisaria sulaan laavaan. Että turha tässä ruikuttaa. Kuumat aallot ylitseni pyyhkiköön, rasvarenkaat keholleni kertyköön!

  VastaaPoista
 4. Testing, testing...näkyykös kommenttini? :)

  VastaaPoista
 5. Joo, jee, näkyy! Kiitti avusta ystäväiseni ihana! <3

  VastaaPoista