keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Painonpudotus: Plösön uusi yritys


Lähtöpaino 9.1. 2012: 82 kg
Paino alimmillaan: 77,9 kg >>> pudotus 4,1 kg
Paino 10.10. 2012: 84,5 kg >>> NYT LISÄYS 2,5 kg (lähtöpainoon)
(Lisäys peräti 6,6 kg siihen, mitä oli alimmillaan keväällä!)

Kun ei vanhat keinot selvästikään tunnu tepsivän, kehittelin ihan itse tämän uuden innovaation:


VÄHÄVEHNÄINEN VINTAGE -DIEETTIVintage ruokaa = ruokaa mummolan tapaan. 
Eli mitä tahansa ruokaa, mutta itse valmistettuna > ei lisä-aineita, säilöntäaineita eikä ylimääräisiä sokereita (jota joka paikkaan ängetään maun parantamiseksi). 

EIKÄ, ja tämä on se tärkein juttu, ei paljon yhtään vehnää!

Mummolassahan vehnää oli vain pullassa. Sitä kyllä pistettiin pöytään aina kahvin kanssa, mutta ei syöty kuin yksi tai kaksi palaa. Ja se oli pitkoa, ei mitään suklaakuorrutettua dallassilmäkierrettä. Leivät mummo leipoi itse, ohraa ja ruista, ja tietysti karjalanpiirakat ruiskuorella.

Vehnäjauhoa oli myös ruskeassa kastikkeessa, mutta ei sellaista kastiketta ollut usein. Sianlihakastiketta joskus, taidettiin kutsua läskisoossiksi jos oikein muistan. Jauhelihakastiketta rupesi olemaan vasta kotona joskus 70-luvulla, samoin nakki-. Mutta eihän niihin laitettu sitä jauhoa kuin pari lusikallista.

Ja että mikseikö vehnää? Koska se ei mulle selvästikään sovi. Aina on vatsa turvoksissa. Kysymys kuuluukin, että kuinka siitä pääsen irti nyt, kun olen kuukausikaupalla kaksin käsin vetänyt berliininmunkkia ja viineripitkoa ja täytekeksejä - ihan joka ikinen päivä jotain leivonnaista. Eikä siinä tietenkään kaikki; jälkkäriksi on mennyt suklaata ja jädeä ja vaniljavanukasta. Lohtumussutusta parhaimmillaan. MUTTA SE VEHNÄ, siitä pitää päästä nyt ensiksi eroon. 

Pari päivää olen jo harjoitellut. Jopa. Viekkareissa kiemurrellen jättänyt kaupassa pullan ostamatta, sen sijaan valinnut kahvin kylkeen jonkun ihanan makean jugurtin. Jännä juttu on, että kun olen päässyt yli sen kahvihetken - normipäivän kohokohdan - niin en ole pullaa sen jälkeen edes muistanut kaivata. 

Nyt aion mennä päivä kerrallaan, askel kerrallaan, kuin alkoholisti, enkä asettaa itselleni mitään muita tavoitteita kuin että ei vehnää. Katsotaan, katsotaan... 

Vua kuuleha mummo sielä pilive piälä, puotakko miulle roppakaapala sisuva ja voemmoo, kiitos :) 
(äh, aika nolo savonnus, korjatkaa joku pliis jos osaatte)

3 kommenttia:

 1. Jos pullanhimo yllättää.... etsipäs luontaisesti gluteenittomia tuotteita kaupastasi. Niissä ei ole vehnää... jos et sorru pelkkiin gluteiinittomiin. Maku on sen verran omituinen entiseen pullaan ja hinta niin korkea.. että jäävät myös kaupanhyllylle tai pakastealtaaseen.

  Muffinseja voi tehdä ihan riisijauhoista.

  VastaaPoista
 2. Outsa, mielettömän hyvä tuo pullavinkki, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tosin ei net niin hyviä ole mutta oikeasti.... keksejäkin löytyy pahimpaan nälkään. Pullan himoon. Annan mielelläni vinkkejä, joskaan en itse juurikaan käytä noitakaan korvikkeita. Vehnää saat salmiakkijauheessakin.. sinapissakin on jotain määriä... elämä on mutkikasta.

  VastaaPoista