keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Eloa naisen aikuisen KAIKKITIETÄVÄN RUKOUS

"Se niin turhauttaa, kun ei ihmiset anna auttaa itseään. 

Kuuklaavat tietoa internetistä, vaikka minulta saisi hyviä neuvoja kun vaan hetken jaksaisi istua ja kuunnella. Ei sellaista aihetta olekaan, mistä minä en tietäisi. Tai jos olisi, niin voisin mielellään kertoa siitäkin etten tiedä, mistä johtuisikin sitten mieleeni joku mukava anekdootti elämäni varrelta. Tai ystäväni tai tämän ystävän elämän varrelta tai vaikka sen loviisalaisen rouvan, joka oli sairaalassa samalla osastolla kun minulta leikattiin suonikohjut vapun alla, siinä oli vasta ihana ihminen vaikka mitä kaikkea hällekin on elämänsä aikana sattunut voi hyvä jumala... No mutta joka tapauksessa tarina olisi varmasti hyödyllinen ja aina hippusen huumorillakin höystetty ja siinä olisi mukana useita eri henkilöitä joista voisi ottaa esimerkkiä ja jotka tietysti jollakin tavalla liittyisivät toisiinsa tai ainakin siihen asiaan niinkuin sekin nuori mies joka oli sen opettajan vanhin poika joka oli kotosin sieltä... no mikä se nyt oli, se oli niin hassu nimi, sille aina naurettiin... alko ässällä, salmi jotain -eiku Lerssihän se oli, ai kauhee, "Lerssi" hih hih...!

Mutta siis sitä vaan että hyvää hyvyyttäänihän minä ihmisiä auttaisin (vaikka ei itsellä aina asiat olekaan niin hyvin, polvileikkaukseen ensi viikolla menossa ja muutakin kremppaa on ollut vaan mitäs minusta) mutta ei kun niin kiire on nykyihmisillä että eivät kerkiä kuuntel.... Hei mihis te nyt menette, eikös se teidän juna lähtenyt vasta kymmentä yli? Justiin olisin kertonut mitä kautta sinne asemalle pääsee!"

............................................................... :D:D:D ......................................................................


Tuon ylläolevan kirjoitin johdannoksi tälle mainiolle rukoukselle, jonka kohtalo eteeni johdatti - eikä varmaan turhan päiten:


KESKI-IKÄISEN NAISEN RUKOUS

Herra, sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. 
Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa.

Vapauta minut haluistani järjestellä kaikkien muiden asioita.
Tee minusta ajatteleva ihminen - ei ärtyisä, eikä ylemmyydentuntoinen.
Ottaen huomioon viisauteni laajan varaston, on tosin sääli olla sitä kaikkea käyttämättä, mutta tiedäthän Herra, että haluan kuitenkin säilyttää muutaman ystävän itselläni elämäni loppuun saakka.

Pidä mieleni vapaana loputtomien yksityiskohtien kertaamisesta ja anna minulle siivet, joilla voin lentää suoraan asian ytimeen. 
Sinetöi huuleni vaikenemaan kaikista kivuistani ja vaivoistani, jotka ovat lisääntymässä ja joista puhuminen on sitä miellyttävämpää mitä pidemmälle vuodet vierivät.
Pyydän sen sijaan itselleni tarpeeksi voimaa kuunnella muiden vaivoja ja kestävyyttä ymmärtää heitä kärsivällisin mielin.

Pidä minut suhteellisen lempeänä. En halua olla mikään pyhimys, sillä muutamien sellaisten kanssa on hyvin vaikea elää. Mutta hapan vanha ihminen on paholaisen suurimpia töitä.

Auta minua saamaan elämästäni irti kaikki mahdollinen hauskuus. Ympärillämme on paljon hauskoja asioita, enkä haluaisi menettää ainoatakaan niistä. Aamen.

- tuntematon
Kuva: Courtesy of Patricia Lowery and Marvette Hillis

17 kommenttia:

 1. johan täsä ollaan jo 4 -kympin paremmalla puolen itekin ja vaivoja alakaa tulla , joten mukava liittyä sun blogin lukijaksi:)
  mun kuuma aalto kyllä korjaantu ohuemmalla peitolla, tyttö tosin sano että sie hohkaat ko kuuma patteri, ko oli äitin tykönä yökylässä.
  paremmalla ajalla palaa sun juttuja lukeen, pakko mennä nukkuun, aamulla töihin ...
  hyvää itsenäisyyspäivää !

  VastaaPoista
 2. Heiiii Riikka, kiva kun pääsit käväsemään!
  Ei ne kuumat aallot kaikille tulekaan, tai ei ainakaan heti, ensin tulee mahdollisesti jotain muita oireita... Löytyy tuolta Waihdevuodet -osioista näitä juttuja, jos tarkemmin alkaa kiinnostamaan. Tai siis se, mitä mä oon saanu selviteltyä.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin, laitetahan tuikut palamaan ja kynttiläst kans!

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta huomasin, että et tullutkaan pelkästää käväseen vaan ihan lukijaks. Kiitos, ihanaa, tulipa hyvä mieli, tervetuloa oikeen käsipäivään kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita sitten kestää jos vaivoistani valitan ;)
   ps: vatsa ainakin on toiminut ;)

   Poista
  2. Hah hah, ei kai me ihan vielä siinä iässä olla että vatsan toiminta on keskustelunaihe numero uno :D

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Menna täältä Thaimaan lämmöstä :) Olen ajatettut sinun toiveitasi täällä ja uskon että ne toteutuu ja siis pääset matkalle. Tuo keski-ikäisen naisen rukous oli kyllä hyvä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvää Itsenäisyyspäivää rakas Menna <3
  Toi on hyvä runo ja vaikka se onkin kaikkitietävän naisen runo, voi siitä ottaa oppia muutkin.

  VastaaPoista
 6. Hyvä rukous, kun vaan muistaisi aina. Tulee niin helposti se kaikkitietävyys-olo päälle;)
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 7. Ihana runo; ensin nauratti, mutta sitten piti mennä itseensä ja miettiä, että paljonkos näistä epätoivotuista ominaisuuksista oikeen löytykään omasta persoonasta :) Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 8. Hyvää itsenäisyyspäivää Vanilja, Peppone, Rantis ja Kiki ja kaikki muutkin ihanat, jos joku vielä sattuu tänne eksymään!

  Vaikka tuskinpa sattuu, koska ainakin meidän naisihmisten täytyy tälläytyä seitsemäksi ruudun ääreen ja sitä ennen pitäisi vielä syödä hienosti ja etsiä kynttilät ikkunalaudalle valmiiksi.

  Muulloinhan me naiset siis emme todellakaan arvostele toisten pukuja ja kampauksia, emmekä usko tietävämme paremmin minkä väriseen ja kuinka avonaiseen kolttuun kenenkin olisi kannattanut sulloutua, mutta tyttären kanssa ollaan päätetty, että kaksi poikkeustilannetta sallitaan: Itsenäisyyspäivän vastaanotto ja Euroviisut. Kummatkin niin toivottoman tylsiä, ettei niitä jaksa katsoa elikkä kansalaisvelvollisuuttaan suorittaa, jos ei niihin osallistu side kick- kommentaattorina omalta sohvaltaan :)

  VastaaPoista
 9. Hyvää itsenäisyyspäivää täältäkin :) Minä seuraan Linnan juhlia jossain vaiheessa, en jaksa niitä töllöstä katsoa eikä meillä tv edes nävy. Katselen niitä oikeastaan mummini muistoksi, joka ompelijana opetti minulle monta asiaa siitä, miltä kunnollisen iltapuvun tulee näyttää.

  Ja kyllä multakin löytyy vastauksia kaikenlaisiin kysymyksiin.. vaan onko vastaus aina halutunlainen, se onkin toinen juttu ;)

  VastaaPoista
 10. Olipa oivaltava rukous.

  Nyt olen utelias ja kysyn, mikäs sun polvea vaivaa? Nääs kun itselläni on vuosia ollut ilkeä nivelrikko polvessa. Sai alkunsa, kun kaaduin mäessä ja nivelsiteet meni. Ei ole pakko vastata, jos et halua.

  VastaaPoista
 11. Eiku Sirpa ei mulla oikeasti polvessa ole mitään, jonkun vaivan vaan yritin keksiä tuohon fiktiiviseen löpinään jonka kirjotin "nokkeaksi" johdannoksi tuolle rukoukselle. Heh, taas kerran osu omaan nilkkaan, ei näitä mun aivoituksia kukaan tajua :)

  Nilkassa kyllä on oikeasti ongelmaa ( ei ihme kun siihen osuu koko ajan :)) Siitä repes taannoin nivelsiteet niin rytinällä että mursivat pienen luun mennessään, ja lääkäri olisi halunnut leikata sen saman tien. En suostunut ja se vaan kipsattiin, ja nyt, ihan niinku lekuri ennustikin, se temppuilee. Leikattiinko sen sun polvi siis?

  VastaaPoista
 12. Olen blondi, nyt vasta ymmärsin :))) Ei polvea leikattu silloin aikanaan, nivelsiteet vain revähti osittain. Pahalta kuulosti toi nilkkajuttu.

  VastaaPoista
 13. Sirpa, vika ei ole sussa vaan mussa! Just äsken tuolla Pepponenkin sivulla sain selitellä, että äh mähän vaan pelleilin... :/ Jos mikä on noloa, niin se, että joutuu jatkuvasti selittelemään että yritti vain vitsailla, varsinkin jos toinen on loukkaantunut jutuistani. Sitä sattuu vähän väliä. Huoh. Vaikka kuinka oletan, että kyllähän tuo ihminen ymmärtää että en ikinä tosissani näin sanoisi, niin eihän se toimi kuin hyvijen tuttujan kanssa. Mahtaa olla kauhea määrä ihmisiä joita olen elämässäni loukannut vaikken ole tarkoittanut.

  Osittain saan syyttää savokarjalaisia sukujuuriani: "kun savolainen puhuu, on vastuu kuulijalla" :) Vaikken olekaan siellä asunut, niin kaikki kesät vietin skidinä mummolassa ja naatiskelin enojen ja setien ja tätienkin huulenheitosta :)

  Niin tai näin, liian vanha koira olen jo, näillä tempuilla mennään kuoppaan asti :)

  VastaaPoista
 14. Voi ihminen, että mä repesin, kun luin sun alustusta. Just ne yksityiskohdat ja asiasta poikkeamiset teki sen niin eläväksi! Jatka samaan malliin.

  Näköjään kuumat aallot saa naisen huumorin kukkimaan vaikka aina valitetaan, että vaihtis-mummot ne vaan kiukkuaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vaahdotaan naama punasena, välillä nauretaan (jopa) itsellemme, sitähän se on... :) Kiitos A ystävällisestä kannustuksesta, sitä ei voi koskaan saada ihminen liiikaa!

   Poista