keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Painonpudotus; Puhdistus-smuhdistus...ÖRPH!

Eihän mulle tietysti sopinutkaan se huippuhieno elimistöä puhdistava kuuri, jonka selvittelyyn käytin kaksi päivää - kaksi arvokasta päivää lujaa kutistuvasta elämästäni - sillä...
EI VATSA KESTÄ!

Olisi se kai pitänyt etukäteen tajuta, kerta on ärtyvä paksusuoli ja ärsyyntyvä vatsapuoli (refluksitaudin tapaista oireilua). Ei millään kestä pelkkää kasvista ja hedelmää.


Niin hirveä närästys iski maanantai-iltana - siis maanantaina kun kuurin aloitin - että tuli rintakipukohtaus joka tuntuu sellaiselta, miltä kuvittelee sydänkohtauksen tuntuvan. Kipu on kouristava ja tosi kova, hengitys menee haukkomiseksi eikä pysty liikkumaan, ja se tuntuu kaulassa ja leukaperissä asti ja jopa hampaita alkaa särkemään, ihan oikeasti. Asia on mulle jo tuttu, ja tiedän, että se menee ohi kun juo kylmää vettä; jos ei vettä jostain syystä löydy, niin sitten kohtauksia tulee muutaman minuutin välein tunninkin ajan ennen kuin loppuvat - ja sen jälkeen olo on kuin mankelin läpi veivatulla.

Ei se närästys siihen loppunut, yökötti ja ruokatorvessa poltteli koko loppuillan. Oli pakko tunkea patjan alle pari peittoa, että sain sängyn päädyn mahdollisimman korkealle. Muuten olisin joutunut nukkumaan istualteen.

Eilen sitten palasin normiruokailuun: kahvia, leipää, voita, juustoa, maitoa, jugurttia, kalakeittoa... mitään noista ei olisi puhdistuskuurilla saanut syödä.

Hohhoijaa, taas ollaan lähtöruudussa. Tuskin tässä jaksaa enää mitään uutta yrittää kun kohta on joulukin. Että niin klisee kuin se onkin, niin ensi vuonna sitten alkaa uusi elämä - heti loppiaisherkkujen jälkeen :)


4 kommenttia:

 1. On niin tuttua tuo märästysasia, refluksitauti todettu ja lääkkeitäkin on, mutta väliin iskee silti! Ekan kerran , kun tuli, niin luulin, että sydänkohtaus iski just! Ensi vuonna taas uusi yritys, terveisin ikuinen laihduttajalle;)

  VastaaPoista
 2. Mää kun sain ensimmäisen närästyksen niin intin kovasti lääkärille vastaan, että kyllä öinen hirveys ihan varmasti oli jotain muuta kuin närästys.

  VastaaPoista
 3. No, närästää onneksi vasta kun juon kahvia yövuorossa kolmannen kerran. Tai sillä tasolla onneksi. Mutta eihän mulla olekaan normaali ruokavalio muutenkaan. Heh.

  VastaaPoista
 4. Ne, joilla tuota kohtausta ei ole ollut, ei usko, miten kova se kipu on ja miten siitä sen takia tulee sydäri mieleen, Anneaulikki ja Kiki sen tietää.

  Sitten Outsa, kun se sulle iskee ekan kerran, niin muista nämä jutut niin et heti painikoi :)

  VastaaPoista