keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Painonpudotus: KEHON PUHDISTUSKUURI & PÖRINÄÄ


TAAS PUOLI KILOA LISÄÄ! 

Eli keväällä alkanut painonpudotus on lopulta johtanut painonnousuun.
82kg > 78kg > 86kg! WTF?

Sentään pari viikkoa olen nyt pysynyt ruodussa - ei pullaa, ei suklaata - niin miten se painonnousu voi edelleen jatkua? Googlaamalla arvoitukset selviävät, niin tämäkin (kai). Luultavasti ilmiö selittyy sillä, että meikäläisen aineenvaihdunta on päässyt tosi surkeaksi. Niinpä, yllätys yllätys, taas olisi uudenlaisen kuurin vuoro. Jei.


Projekti nro 875:
KEHON PUHDISTUSKUURI

Kolme viikkoa detoksaamista eli kidutusta:
ei viljaa, ei sokeria, ei lihaa, ei pastaa, ei valmisruokia, ei maitotuotteita, ei edes maidon korvaavia soijatuotteita. Eikä pähkinöitä ja siemeniä, joita juuri olen varta vasten opetellut syömään.
Sen sijaan yli 50% ravinnosta tuoreita kasviksia. Ja syödä pitää 3-4 tunnin välein. Lisäksi ryypiskellä monenlaista yrttiteetä ja sirotella jotain ihme viherjauhoa kaiken päälle. Niin ja kiskoa jotakin detox-valmistetta. Juu ja vielä aamuvoimistelua (ikinä en oo harrastanu) ennen aamiaista, joka sekin saa koostua vaan marjoista ja hedelmistä. Ja vettä pitää juoda paljon, eikä siinä mitään, mutta kun aterioilla ei saa juoda yhtään! Mitähän tästäkin taas tulee...
Saakeli ku ei pysty keskittyyn ku jumalattoman kovaääninen helikopteri pörrää tässä talon päällä koko ajan, Venäjän pääministeri ajamassa kohta ohi. Sinänsä tässä Meilahden sairaalan lähellä asuessa kopterin ääneen on jo tottunut, Medi-heli kun kuskaa porukkaa sinne, mutta tää hullu mikä lie sotilaskone on jylissy paikallaan nyt jo ainakin vartin... Aloin jo pelätä, että pörinä kuuluukin vain oman pääni sisällä, mutta tuntuvat sitä onneksi muutkin ihmettelevän - niska kenossa tuolla kadulla taivaalle kuikuilevat.

Oikeesti en edes ymmärrä, että mitä hyötyä helikopterista olisi jos joku vinksahtanut yrittäisi jotain hyökkäystä? Eihän se kone mahtuisi edes laskeutumaan talojen väliin. Vai olisiko sieltä tarkoitus yrittää ampua? Eikös sitä varten ole kaikki ne kymmenet poliisit ja henkivartijat siinä pitkässä autoletkassa? Sitä paitsi oon melko varma, että ei se korkea-arvoinen päähenkilö itse koskaan edes ole siinä letkassa, vaan se kuskataan ovelasti pikkukatuja pitkin jollain kolhuisella siivousfirman pakulla  :D

5 kommenttia:

 1. Muistamatta ollenkaan sun dieettejä aikaisemmin... menikö sitten paastotilaan sun kehosi ja siksi alkoi tämä takapakki? No sille sama minä onnekas kun olen jämähtänyt tähän 82-83-84 rintamaan.

  Jos ne käyttää sitä konflititilanteessa seurannassa..... siis kuten usassa kertovat yläilmoista minne ne rosvovintiöt painoivat autosta ulos juostessaan saati pakoauton liikkeet tiesulkujen laittamiseksi....

  Mullakin helikopterit on tuttuja äänistään kun on se lanssikopteri ja rajavartioston kopterit tuossa kymmenen kilsan päässä lentoasemalla....

  VastaaPoista
 2. Ei se mihkään paastotilaan menny, mähän elin koko kesän ja tään syksynki ku ellunkana ja vedin kaksin käsin herkkuja. Mitä nyt väliin yritin epätoivosesti ryhdistäytyä, mutta yrityksiksi jäivät. Eli varmaan vaan ihan jumiin meni koko keho. Maha on kuin vappupallo söinpä mitä tahansa tahi olin syömättä.

  En olisi älynnyt asiaa ruveta selvittämään muuten, mutta kun hokasin viime kesän valokuvista, että mulle on kasvanu hirveä läskipattiniska! NISKA! En oo edes tajunnu, että sieltäkin voi lihoa o_o No, se on kuulema aika tyypillinen naisten läskikertymäkeskus, etenkin, jos naisen elämä on muutenkin stressipitoista. Ja mul on. "Huolipatiksi" sitä joku terveysalan ihminen kutsui. Joka tapauksessa, se kuulema kertoo myös siitä, ettei aineenvaihdunta toimi. Sekin.

  Ai sullekin nuo kopteriäänet tuttuja! Mä en tiedä, oonko outo, mutta jotenkin mä kyllä tykkään niistä (jos ei jää vartiksi jyräämään paikoilleen). Tulee turvallinen olo.

  Männä vuonna asuin muutaman kuukauden Jemenissä, Sanaassa, lentokentän vieressä. Oli (Persianlahden) sota alkamassa ja hävittäjät suihki pään yli joka helkatin päivä. SE ei ollu kivaa. Siitä äänestä tulee pelottava olo.

  VastaaPoista
 3. Joo, melkosella metelillä se naapurin pääministeri täällä liikkui. Luulin jo, että kopteri yrittää mun parvekkeelle.

  Vai oot niskasta lihonut, mä taas isovarpaista. Ei käy enää ennen niin hyvät kävelykengät jalkaan, kun isovarpaat hankautuu kenkää vasten.

  Sama ongelma mulla muuten: Aloitat painonpudotuksen ja lopputuloksena painonnousu. Aineenvaihduntakin lienee toimii heikommin vuosi vuodelta. Silti, mun suurin heikkous on makeat. Saan makeasta jotain kummaa turvallisuutta. Olenkohan makean orja koko elämäni...

  Eipä tee makeat herkut hyvää kolesterolillekaan vaikka muuten syön kohtuullisen terveellisesti.

  Juuri kolesterolin takia ostin syyskuun lopulla "Valo 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka"-tuotteen. En tiedä onko siitä mitään apua kolesteroliin, mutta tapahtui jotain kummaa: Loka -ja marraskuussa en ole hikoillut petivaatteita märiksi tai kulkenut kaupungilla hiestä märkänä. Se on todella outoa, sillä esivaihdevuosioireista olen kärsinyt jo monta vuotta. Voiko toi pellava-mustikka auttaa vai onko tämä vaan joku poikkeusjakso ettei hikoilua ole. Tällaista autuutta ei tosin ole vuosiin ollut, joten ihmettelen. Otan tota tuotetta 1-2 ruokalusikallista vrk:ssa. Onko kukaan kuullut moisesta?

  Terveisin, Akan retale Sanna.

  VastaaPoista
 4. Voi sua Sanna pullukkavarvasta :) osaan niin kuvitella miten ärsyttää, kun ei mene just ne hyvät kengät jalkaan. Mulla taas ei mene just ne hyvät farkut jalkaan, ärh.

  Mutta hei kiitos tosta "pellava-mustikka"-homma tiedosta. Jahka pystyn, niin varmana kokeilen, ainakaan ei mitään voi menettää. Koska mustikkahan on siis varsinaista superfoodia, harmi, kun sitä ei oo tajuttu semmosena mainostaa vasta kun nyt goji-marjonen sun muiden ilmestyttyä kauppojen hyllyille.

  Mistä tuli mieleen: goji-marjoihin en oo aikoihin raaskinut panostaa, mutta Macaa ostin taas pitkästä aikaa pari viikkoa sitten. Ja jouduin Macan suhteen miettimään samaa kuin sä tuon pellava-mustikan suhteen: onko mulla just menossa pikkiriikkisen kevyempi aaltovaihe, kun ei yöt ole olleet niin tuskasia, vai voisiko johtua Macasta? Siis tiedänhän mä, että se on hyvää kamaa, mutta ei se aiemmin ole yksinään vielä auttanut...

  Joka tapauksessa, suosittelen (taas) Maca-jauhoa kaikille. Jos ei ole tuttu tuote, niin vinkki: jauhe kannattaa sekoittaa ensin pieneen vesitilkkaan ja sitten lisätä päälle jotain mehua, taikka mehukeittoa, niin se ei maistu millekään! Siis sitä EI kannata yrittääkään ottaa pelkän veden kanssa, on tosi pahaa, hrrrr.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Pellavansiemenissä on paljon lignaania, joka on kasviestrogeeni ja saattaa sen vuoksi helpottaa vaihdevuosioireita :)
  http://www.hyvinvointiapellavasta.fi/site?node_id=40

  VastaaPoista