torstai 20. lokakuuta 2011

Waihdevuodet: AINA PAHENEE, TEELLÄKÖ TOKENEE?

Kuumia aaltoja on alkanut tulla 35-47 minuutin välein! Yhtenä päivänä pidin nimittäin oikein kirjaa, etten vain kuvittelisi tai liioittelisi. Siis tiuhempaan kuin kerran tunnissa sai riuhtoa päällimmäisen vaatekerroksen pois, kunnes ylle jäi vain alusvaatteet ja hihaton toppi ja legginsit (jotka nekin piti kääriä niin ylös kuin sai). Ja sitten, kuten mittasin, 6-8 minuutin päästä sai jo kiireellä kiskoa kaikki takaisin ylle. Eikä niin suurta määrää jaksa päällensä vetääkään, että se riitäisi aaltojen jälkeiseen jääkauteen. Hrrr.


Okei, tuo vaatteiden eestaas vekslaaminen on tietysti rasittavaa, mutta ei mitään verrattuna siihen PMS potenssiin 10 olotilaan, joka alkaa muutamaa minuuttia ennen aaltoa: kurkkua kuristaa, ahdistaa, itkettää, raivostuttaa, on vaikea hengittää ja lopulta putoaa depressiokuiluun, jonka pohjalta ei usko pääsevänsä enää ikinä ylös. Vaikka kohtaus kestää vain 3-4 minuuttia, on se ihan helvettiä. Ja mihinkä se loppuu? No niihin p--keleen aaltoihin! Ja taas kuteet pois ja sitä rataa, tunnista toiseen, päivästä toiseen.

Äitini kuoli rintasyöpään 56-vuotiaana. Se poissulkee hormonilääkityksen, ja olin jo vuosia varautunut kestämään vaihdevuosivaivat pelkästään hammasta purren. Nyt, kun vasta kaksi kuukautta oli kulunut, sukelsin jo nettiin etsimään jotain, mitä tahansa! Ja kyllähän sieltä lääkkeettömiä vaihtoehtoja löytyy, voi hyvä isä. Kroonisen rahapulani takia jouduin rajaamaan pois kaikki hienot kapselit, joita varta vasten on vaihdevuosivaivoihin kehitetty. Ehkä pääsen kokeilemaan niitä myöhemmin. Jotain kuitenkin sain hankittua.

Pian nähdään, onko apua tästä satsista: macajauho, salviauute, Femisoya sekä postissa noutoa odottava Pohjan akan yrttiuute. Otin myös happotasaajaa närästykseen, joka on yhtä runsasta kuin raskausaikoina. Tuolla hyllyllä koreilee myös kokoelma yrttiteelaatuja: Women's Energy, Green Balance, Harmony for Body & Soul sekä Lotus. Lisäksi Bedtime sekä Sleep Easy Infusion ja valeriaanakapselit öitä varten.

Niin ne yöt, huh huh, ihan oma lukunsa vielä. Lyhyesti sanottuna: uni ei tule, sitten kun se tulee niin heräät tunnin välein hikikohtauksiin, käyt pissalla, sitten palelet, kiroilet, yrität rauhoittua, tuskastut, kuuntelet rentoutusnauhaa, käyt pissalla, kuuntelet nauhan uudelleen, vihdoin liu'ut uneen josta heräät taas tunnin kuluttua. Muutaman kierroksen päästä onkin jo uusi päivä johon heräät levänneenä ja virkistyneenä - not.

Mutta juu, nyt katsotaan pari päivää josko tuosta mixistä olisi apua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti