keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Painonpudotuspäivis: Vaa'assa vika jos paino ei tipu

1. VIIKON JÄLKEEN PAINO ARVIOLTA 81 KG.  
       
* KOKONAISPUDOTUS 1 KG TAI JOTAIN. 

Ilmeisesti tarvitaan toimiva vaaka, jos painon muutosta meinaa vahtia. 
Itselläni on retrovaaka jostakin seitkytluvulta, ilo silmälle mutta ei siitä punnitsemiseen ole. Kun kokeilin sitä kolmessa eri kohtaa lattialla, niin aina tuli eri paino, alin oli noin 79 ja ylin 81,5 kiloa. Joten uskaltaisko päätellä että paino on edes vähän pudonnut kun 82 kilosta alotin? 
Ei vielä parane juhlia. Nimittäin kävi ilmi vasta ekan laihdutusviikon viimeisenä päivänä, että pikkarainen Activia jogurtti maksaa peräti 3 pistettä! Olin merkinnyt siitä arviolta vain 1,5 pistettä joten joka päivä tuli siis sen verran liikaa. Ja mehän tiedetään, että ei saa mennä yhtään yli, muuten systeemi ei pelaa. Hemmetti.
Mutta vaaka-asiaan palatakseni: piakkoin pääsen punnaamaan itseäni pro-välineillä, sillä - tadaa - kävin eilen liittymässä liikuntakeskus SATSiin. Tein vuoden diilin, joten se on menoa nyt. Menoa laiskoille lihaksille siis, ei kiloille, sillä kuten joskus jo totesinkin niin liikkumalla on vaikea saada painoa putoamaan, vain ruokavalion muutos auttaa. Ja vielä tarkemmin: oikein radikaali ruokavalion muutos siksi aikaa, mutta vain siksi aikaa,  kunnes ylimääräiset läskit on lähteneet. Moni luulee, että Painonvartijain systeemeillä pitää pysyä jollain ihmedieetillä täältä ikuisuuteen, mutta ei pidä paikkaansa. Sitten kun on tyytyväinen painoonsa, niin voi palata taas ihan normaaliin ruokavalioon ja paino pysyy siinä mihin sen sai tiputettua.
Normaalilla ruokavaliolla tarkotan semmosta, että kaikkea kohtuudella. Tavallista kotiruokaa, tarpeeksi vihanneksia ja marjoja tai hedelmiä siinä mukana, ja ei ylenpalttista mässäilyä kuin silloin tällöin. Pizza-olut-suklaalevy-illan jälkeen kun syö pari päivää vähän kevyemmin niin hyvä. Ja siitä eteenpäin taas tavallista makaroonilaatkkoa tai broileripataa tai wokkia tai mitä nyt kukin tykkää popsia. Ne, jotka vetää vaan salaatinlehden päivässä, on anorektikkoja tai kiihkolaihduttajia, niistä ei kannata välittää.
Ja taas alan kuulostamaan kouluttajalta, hah hah hah! Huvittavaa, etenkin kun en edes tiedä että kiinnostaako nämä jutut ketään :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti