keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kahvit kaupungilla: Rantakahvila RegattaMolemmat on Meilahdessa, sekä oma koti että Cafe Regatta. Ollaan kuitenkin niin kaukana toisistamme kuin kaupunginosan sisällä mahtuu olemaan, ihan vastakkaisilla rajoilla. Meille pääsee 10-ratikalla ja noin 20 eri bussilla, mutta Cafe Regattaan joutuu kävelemään ehkäpä kilometrin verran Mannerheimintieltä tai Topeliuksenkadulta puolisen kilometriä. Kätsyintä sinne on mennä juurikin jalan tai fillarilla. Kyllä autollakin pääsee, mutta ei välttämättä ihan lähelle mikä voi jonkun mielestä olla kauheen ahistavaa :)

Regatan sijainti on mieletön, ihan rantaviivassa, huikea 180 asteen näkymä merelle (mitä ei uskois tosta valokuvasta, koska kuvaaja on istunut selkä merelle päin). Rantaa jatkuu sitten molempiin suuntiin niin pitkälle kuin silmä kantaa. Lähimmät rantanaapurit on Olympialaisiin (1952) rakennettu Soutustadion, (perin tasokas) ravintola Mestaritalli ja ainoa oikea Hietsun uimaranta toisessa suunnassa ja pääministerin kesäasunto, presidentin virka-asunto sekä Seurasaari toisessa suunnassa.

Regatta on oikea kahvila, ei kaljapaikka. Juuri paistetun korvapuustin tuoksu leijaili vastaan jo pitkälle. Itse otin kahvin kanssa ihanaa sitruunaista juustokakkua, slurps. Kahvilarakennus on hirmu soma ja pieni, semmonen XXL-leikkimökki, seinät pursuaa hulluja koriste-esineitä :) Aurinkoiselle terassille mahtuu ainakin 100 henkeä, enemmänkin. Erillinen vessa on supersiisti, ja sielläkin on seinillä kaikenlaista hupaista rompetta ja talo tarjoaa siteet ja tamponitkin (ja epärehellisille törkimyksille vaikka mitä; mitään ei ole lukittu piiloon, ihmisiin uskotaan, toivottavasti kannattaa!).

Luottamuksen huippu kyllä on, että kun vasta tilatessani älysin kysyä että käyhän teillä kortit, niin siihen iloinen nuori nainen että "meillä käy vaan käteinen, mutta ei hätää, voit maksaa sitten ensi kerralla!". En meinannut saada sanaa suustani, olen sentään ihan vieras enkä mikään kanta-asiakas. Heh. Vitsikästä oli sekin, että Regatassa ei santsikupista tarvitse maksaa mitään, sen sijaan he maksavat asiakkaalle 5 senttiä kun tämä hakee lisää :D

Tämäkin on metka juttu: Regatan pihapiiri on kuin mummolassa, on nurmikkoa ja keinua ja puisia penkkejä ja kukkia... Pihalla on myös nuotio, jossa saa itse paistaa makkaraa, aika spesiaalia ja varmaan talvella kivaa.

Mitähän vielä keksisin kehua... Ai joo, koiria varten on isot vesikipot esillä. Niin ja huopia on tarjolla, jos alkaa ulkopöydissä viluttamaan. Ja ilmaista hupia tarjoavat aloittelevat melojat, jotka henkeä pidätellen keikkuvat merelle ihan siitä silmien edestä :)

Cafe Regatta, Merikannontie 10

Kahvi 2 euroa (+ ilmainen santsaus)
Juustokakku 3,90 euroa


Siis tuo tuossa missä lukee "kahvila":

(kartta on lainattu Merimelojien sivuilta)

3 kommenttia:

 1. Erotu joukosta ajattelu kannattaa. Aina kai jonkinlaiseen hävikkiinkin on varauduttu.

  Kuulosti tosi hyvältä paikalta... turhan pitkä matka minulla lähteä kokeilemaan saako ruokavammainen pullaa. Heh.

  VastaaPoista
 2. Olitpa mainiosti kuvannut Regatta-kahvilan! Se on tosiaan iiiihana kahvila, ja sopivasti vielä mun nurkilla. Noo, on tästä noin 15 minuutin kävelymatka sinne. Talvella en ole siellä käynyt koskaan, mutta mun tietääkseni on silloinkin auki, säävarauksin.

  VastaaPoista
 3. En ole minäkään talvella käynyt, mutta ymmärtääkseni se on auki. Oliskin juu tosi kivaa joskus poiketa pakkasesta pieneen, lämpöiseen pullantuoksuiseen tupaan kahville; täytyypä pitää mielessä.

  VastaaPoista